Kreće novi ciklus besplatnih radionica s temama i znanjima koja su najtraženija na tržištu rada

Kreće novi ciklus besplatnih radionica s temama i znanjima koja su najtraženija na tržištu rada

Nastavljajući svoju praksu provođenja besplatnih radionica na kojima građani mogu steći vještine koje su danas najtražnije na tržištu rada, Učilište Algebra od sljedećeg će tjedna pa do sredine ožujka u svojim poslovnicama širom Hrvatske provesti besplatne radionice o 16 atraktivnih tema koje će se - po prvi puta - ovom prilikom moći pratiti i online.

Radionice traju 6 školskih sati tijekom dva ili tri radna dana, što je dovoljno za "uranjanje" u pojedinu temu koja polaznike zanima. Tijekom prošlogodišnje slične akcije na radionice se odazvalo više od 5000 građana pa je prijavu potrebno obaviti što ranije.

Vodeći se atraktivnošću i potrebama za pojedinom vrstom znanja i vještina na tržištu rada, Učilište Algebra ponovno je odabralo 16 tematskih cjelina za koje će, u više navrata i termina, organizirati besplatne radionice u 15 gradova širom Hrvatske.

Radionice će trajati 6 školskih sati (što će biti raspoređeno kroz dva do tri radna dana) te će u svakom gradu biti ponuđene u više ciklusa; za one koji im neće moći prisustvovati uživo a teme ih zanimaju, novost je što će radionice po prvi puta biti moguće pratiti i prijenosom uživo, online.

Teme koje su na raspolaganju tijekom ovog ciklusa radionica uključuju i dvije koje su posljednjih godina tradicionalno među najtraženijim i najviše pohađanim seminarima u Algebri - radi se o edukacijama za voditelja pripreme i provedbe EU projekata te za specijaliste za digitalni marketing.

Osim ovih, Učilište Algebra na besplatnim će radionicama građane educirati i o atraktivnim informatičkim temama iz područja sistemskog i mrežnog administriranja, a posebne radionice namijenjene su kreativcima koji se žele naučiti služiti web, 2D i 3D alatima za grafiku.

Trenutačno najtraženije informatičko zanimanje na hrvatskom i europskom tržištu rada su softverski inženjeri (developeri) pa su tri radionice vezane uz razvoj aplikacija, a ovaj je ciklus radionica prilika i onima koji traže poslovnu edukaciju.

Za besplatne radionice u ovom ciklusu mogu se prijaviti svi građani koje ove teme zanimaju - nema postupka predselekcije niti ikakvih drugih uvjeta, a ova otvorenost prema svima jedan je od glavnih razloga što se u prethodnom ciklusu na ove radionice prijavilo više od 5000 građana.

Budući da se ponuda radionica i termina razlikuje od grada do grada, zainteresirani trebaju što prije provjeriti koje su radionice dostupne u njihovom gradu te se za njih prijaviti putem web stranice www.algebra.hr/hocu/.

„Svjesni smo da je velik broj ljudi ostao zakinut za besplatne Algebrine radionice u ranijim izdanjima iz razloga što u njihovom gradu ne postoji Algebrin centar, ovaj put smo odlučili svim zainteresiranim polaznicima besplatnih radionica omogućiti online predavanja. Na tu mogućnost su nas potaknuli i brojni zaposleni kojima je teško izdvojiti dodatno slobodno vrijeme za dolazak u učionicu. Online predavanja omogućit će svakome da prisustvuje radionicama uživo, s računala u domu, s tableta ili mobitela, s kojeg god mjesta odakle mogu ostvariti internetsku vezu. Vjerujem da će i ove radionice pridonijeti popularizaciji online edukacije čija je kvaliteta u Algebri jednaka kvaliteti klasičnih vidova edukacije“, naglasio je Marko Hrnjak, voditelj marketinga Otvorenog učilišta Algebra i predavač na programu "specijalist za Internet marketing".

Izuzetno su povoljne i reakcije polaznika lanjskog ciklusa ovih predavanja. Jedna od polaznica bila je i community managerica Magda Dežđek, koja je o radionici vezanoj uz oglašavanje putem Googlea rekla: "Radionica  je bila odlična. Iako sam se već susretala s nekim pojmovima iz Google oglašavanja, dobila sam nove vrijedne informacije koje mi pomažu u poslu. Napredak tehnologije konstantno traži da ulažemo u vlastito obrazovanje, čemu svakodnevno svjedočim u svom zanimanju, i sve pohvale Algebri što nam je to omogućila putem besplatnih edukacija".

Nakon završetka besplatne edukacije, svi građani koji budu sudjelovali na ovim seminarima također će dobiti vaučer s kojim mogu ostvariti značajan popust od 30 posto za daljnje obrazovanje u Algebri.