Korisnici Windows 10 izbjegavanju nadogradnje jer su često pune bugova

Korisnici Windows 10 izbjegavanju nadogradnje jer su često pune bugova
Microsoft

Windows 10 verzija 1809, poznatiji kao “listopadska nadopuna“, stigla je na kraju prošle godine baš u mjesecu po kojem je dobila ime i vjerojatno je najzamršenija verzija  najnovijeg Microsoftova operativnog sustava ikad. Jer, greške, nelogičnosti i “rupe“ općenito toliko su nagrdile sve skupa da brojni korisnici nisu željeli preuzeti je.

Jer, tad su već imali mogućnost odbijanja nadopuna i nadogradnji, odnosno, biranja kad će ih postaviti. I polovica Windows 10 korisnika izabralo je izostaviti iz svog života 1809. Konkretnije, samo 26,4 posto korisnika preuzelo je tu nadopunu, a njih 66 posto ostalo je na verziji 1803.

U ožujku je pak 1809 "osvojio" tek pet posto novih korisnika i to znači da će većina ipak čekati travanj i novu veliku nadopunu, koja bi trebala biti znatno poboljšanje, bez većih grešaka i problema na kakve smo prečesto navikli od strane Microsofta. Naime, samoj kompaniji nije u interesu raditi loš posao jer "desetka" je napokon glavni Windows izbor PC korisnika diljem svijeta.

Prema posljednjim podacima, onima s kraja veljače, Windows 10 "vrti" se na oko 800 milijuna uređaja i od kraja prošle godine dominantniji je po tom pitanju od dugovječnog Windows 7 operativnog sustava. Uz to, do Božića ove godine sigurno će Windows 10 brojati i milijardu korisnika, što je glavni cilj Microsofta. A imati ih polovicu koji odbijaju novitete nije dobro. Dok s druge strane jest...

Naime, jasno je da su korisnici postali informatički obrazovaniji nego prije, svjesniji onoga što je pred njima, a samim time mogu biti odaniji potrošači ukoliko osjete da ih se cijeni. Microsoft, koji se okrenuo kao nikad softveru, tako nešto mora iskoristiti i može jedino ako poboljša kvalitetu onoga što nudi.

A verzija 1809 svakako nije bila kvalitetna, niti je ikad to postala. Zato, treba se nadati da će Microsoft iz greške naučiti pa je na kraju pretvoriti u svoju veliku prednost. Doznat ćemo je li to tako kroz narednih mjesec dana.