Korisnici Windows 10 izbjegavanju nadogradnje jer su često pune bugova

Korisnici Windows 10 izbjegavanju nadogradnje jer su često pune bugova

Foto: Microsoft

Windows 10 verzija 1809, poznatiji kao “listopadska nadopuna”, stigla je na kraju prošle godine baš u mjesecu po kojem je dobila ime i vjerojatno je najzamršenija verzija  najnovijeg Microsoftova operativnog sustava ikad. Jer, greške, nelogičnosti i “rupe” općenito toliko su nagrdile sve skupa da brojni korisnici nisu željeli preuzeti je.

Jer, tad su već imali mogućnost odbijanja nadopuna i nadogradnji, odnosno, biranja kad će ih postaviti. I polovica Windows 10 korisnika izabralo je izostaviti iz svog života 1809. Konkretnije, samo 26,4 posto korisnika preuzelo je tu nadopunu, a njih 66 posto ostalo je na verziji 1803.

U ožujku je pak 1809 "osvojio" tek pet posto novih korisnika i to znači da će većina ipak čekati travanj i novu veliku nadopunu, koja bi trebala biti znatno poboljšanje, bez većih grešaka i problema na kakve smo prečesto navikli od strane Microsofta. Naime, samoj kompaniji nije u interesu raditi loš posao jer "desetka" je napokon glavni Windows izbor PC korisnika diljem svijeta.

Prema posljednjim podacima, onima s kraja veljače, Windows 10 "vrti" se na oko 800 milijuna uređaja i od kraja prošle godine dominantniji je po tom pitanju od dugovječnog Windows 7 operativnog sustava. Uz to, do Božića ove godine sigurno će Windows 10 brojati i milijardu korisnika, što je glavni cilj Microsofta. A imati ih polovicu koji odbijaju novitete nije dobro. Dok s druge strane jest...

Naime, jasno je da su korisnici postali informatički obrazovaniji nego prije, svjesniji onoga što je pred njima, a samim time mogu biti odaniji potrošači ukoliko osjete da ih se cijeni. Microsoft, koji se okrenuo kao nikad softveru, tako nešto mora iskoristiti i može jedino ako poboljša kvalitetu onoga što nudi.

A verzija 1809 svakako nije bila kvalitetna, niti je ikad to postala. Zato, treba se nadati da će Microsoft iz greške naučiti pa je na kraju pretvoriti u svoju veliku prednost. Doznat ćemo je li to tako kroz narednih mjesec dana.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.