KOMENTAR: Ukidamo snijeg

KOMENTAR: Ukidamo snijeg

Foto: Fotolia ilustracija

U našem glavnom gradu jučer je padao prvi ovogodišnji snijeg, a samo nekoliko dana ranije počeo je padati snijeg i na ICTbusiness.info. Zagreb se nije značajnije zabijelio, a nas ipak na portalu nije zameo snijeg.

Međutim dogodilo se nešto nevjerojatno. Snijeg je postao problem. A evo i zašto…

Kako danas svi pričaju o korisničkom iskustvu i mi smo se morali tome prilagoditi i odlučili smo ukinuti snijeg. I to hitno. Nema više snijega, nema bijelog Božića, bijele Nove Godine. Snijega jednostavno više nema i nije razlog globalno zatopljenje već naši korisnici.

Odluka je zapravo bila jednostavna – korisnicima su smetali za čitanje. No bilo je tu čudnih reakcija i komentara koje zbog GDPR-a i drugih regulativa nećemo, ne smijemo, ne želimo objaviti. Svi podaci su naime odmah obrisani. Neki tvrde da pahulje nisu niti primijetili jer smo pitali neke da li im smetaju, neki su ih uočili tek kad smo ih pitali za pahulje, dok su drugi rekli da im smetaju, nekima se čak vrti u glavi.

I stoga u iščekivanju blagdana ukinuli smo snijeg.

Želimo vam ugodan vikend!

Još iz kategorije

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

10.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

Novi voditelj globalnih operacija HMD Globala postaje bivši savjetnik OneWeba Alain Lejeune

09.08.2020. komentiraj

HMD Global imenovao je Alaina Lejeunea za novog voditelja globalnih operacija kompanije. Lejeune sa sobom donosi više od 25 godina iskustva u telekomunikacijama obogaćenih vođenjem globalnih operacija. HMD Globalu se priključuje iz OneWeba, gdje je bio specijalni savjetnik s fokusom na poslovnu strategiju. Alain će biti odgovoran za nadzor svih operacija HMD Globala te vođenje proizvodnje i nabave kompanije. Izravno će surađivati s Florianom Seicheom, izvršnim direktorom u HMD Globalu.

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

U Beču predstavljen prvi potpuno automatizirani vlak metroa

07.08.2020. komentiraj

U narednom će periodu novi vlak bečke podzemne željeznice najprije biti podvrgnut detaljnim ispitivanjima kako bi se osigurali uvjeti za njegovo puštanje u promet. Bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz „Wiener Linien” početkom srpnja predstavilo je prvi potpuno automatizirani vlak podzemne željeznice. Naime, isporučen je prvi od 34 vlakova nove generacije koji se proizvode u Siemensovim pogonima u bečkom okrugu Simmering. Kako ističu iz Siemensa, ovaj je vlak zahvaljujući brojnim inovacijama i digitalnim rješenjima jedan od najmodernijih vlakova podzemne željeznice na svijetu.