Koliko bi koštalo osiguranje za svemirske letjelice iz Star Warsa?

Koliko bi koštalo osiguranje za svemirske letjelice iz Star Warsa?
Starwars Wikia

Ratovi zvijezda kod obožavatelja potiču rasprave, teorije i razne usporedbe, od kojih je svakako potrebno istaknuti onu od strane InsuretheGap.com i povezivanje filmskog serijala s osiguranjem automobila. Točnije, pozabavili su se teoretiziranjem o tome koliko bi se novca na osiguranje moralo potrošiti kad bi vozila iz znanstvenofantastičnog filma bila preslikana u našu stvarnost.

Zapažanja su više nego zanimljivima jer CR90 Corvette bi uvjerljivo najviše novca zahtijevao na godišnjoj razini, čak 45 milijuna kuna ili 4,64 milijuna funti, u kojima barata InsuretheGap.com. Dakle, rijetki bi si mogli priuštiti takvo vozilo, koje konstantno bilježi štetu zahvaljujući prečestom sudjelovanju u sukobima. S deset puta manje odmah slijedi voljeni Millennium Falcon.

Zatim na listi imamo T-65 X-Wing Starfighter, Slave I, Tie Advanced X1, Sebulba's Podracer, Khetannu i na kraju X-34 Landspeeder, koji bi sa svojih pet tisuća kuna godišnje na osiguranje zapravo jedini mogao bez problema biti dijelom naše stvarnosti, u galaksiji daleko, daleko od one u Lucasovim filmovima...