Kojom se kriptovalutom najviše trguje?

Kojom se kriptovalutom najviše trguje?

Foto: DepositPhotos

Bitcoin je uvjerljivo najpopularnija, najpoznatija, najrazrađenija i najvrednija kriptovaluta na svijetu, ali više nije prva kad govorimo o onima kojima se trguje najviše diljem svijeta. Ne, tu ulogu sad ima tether, koji dnevno ostvaruje vrijednost svih trgovanja od gotovo 21 milijardu američkih dolara!

Podatke o aktivnosti trgovanja kriptovalutama prikupio je CoinMarketCap.com i 27. rujan posljednji je dan mjerenja te aktivnosti. Bitcoin, prema podacima, dnevno stigne do 17,28 milijardi dolara vrijednosti, ethereum je na 7,72 milijarde, litecoin je na 2,55 milijardi, bitcoin cash na 1,91 milijardu, EOS na 1,77 milijardi, XRP na 1,35 milijardi, a potom vrijednosti padaju ispod milijarde dnevno...

Primjerice, tron je na 705,38 milijuna dolara dnevno, ethereum classic na 568,57 milijuna i paxos standard na 367,12 milijuna dolara dnevno. Sve u svemu, vidljivo je da se dnevno trguje s popriličnim milijardama dolara u kriptovalutama, a već to samo po sebi dovoljno govori koliko su još uvijek "žive" te da neće nikamo otići, bez obzira na pritiske, nepovjerenje i njihovu nestabilnost.

Tether je ipak priča za sebe s obzirom na toliko trgovanje njime. Razlog zašto se to događa jest u njegovoj jednostavnosti i stabilnosti. Ujedno, u Kini, gdje su mjenjačnice kriptovaluta zabranjene, svejedno se može do tethera bez previše pitanja, a potom se vrlo lako on mijenja za bitcoin ili druge kriptovalute. Činjenica da se na njega "zažmiri" u Kini itekako pomaže.

Jer, u Kini i Aziji općenito trgovanje kriptovalutama iznimno je popularno te čini 70 posto ukupne trgovine u svijetu na dnevnoj razini. Ljudi osjećaju svojevrsnu slobodu dok barataju njima pa im se toliko okreću. A i u Aziji je mnogo mogućnosti mijenjati kriptovalute te njima kupovati sve što osobi treba, a to je u konačnici najbitnije.

Još iz kategorije

Postavljen prvi semafor s horizontalnom signalizacijom za pješake zadubljene u ekran mobitela

Postavljen prvi semafor s horizontalnom signalizacijom za pješake zadubljene u ekran mobitela

14.10.2019. komentiraj

U Zagrebu u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu 2019. postavljen potpuno novi tip semafora koji svjetlo baca i prema pločniku, odnosno nogostupu tik ispred pješačkog prijelaza, kako bi crveno na semaforu vidjeli i oni pješaci i biciklisti koji upravo nailaze na raskrižje, ali su zadubljeni u ekrane svojih mobitela te uopće ne primjećuju da im je upaljeno crveno!

Milijuni dolara nagrada za pobjednike Fortnite turnira

Milijuni dolara nagrada za pobjednike Fortnite turnira

14.10.2019. komentiraj

Fortnite je osvojio ne samo gamin svijet, već i svijet kompetitivnih natjecanja, što se može vidjeti po turnirskim nagradama najboljim igračima te video igre. Primjerice, prvak Kyle Giersdorf (16) iz Pennsylvanije u Sjedinjenim Američkim Državama za osvajanje svjetskog kupa dobio je tri milijuna američkih dolara!

Rast deficita u tekućim transakcijama

Rast deficita u tekućim transakcijama

13.10.2019. komentiraj

U drugom je kvartalu ostvaren manjak u tekućim transakcijama RH s inozemstvom u iznosu od 512 milijuna eura, dva i pol puta viši nego u istom razdoblju prošle godine. Rast deficita tekućih transakcija posljedica je pogoršanja na deficitarnim podračunima (robe i primarni dohodak), koja su bila znatno viša od rasta suficita na suficitarnim podračunima (usluge i sekundarnu dohodak). Pritom je najznačajnije pogoršanje ostvareno u razmjeni roba s inozemstvom uslijed toga što je uvoz roba povećan čak deset puta više nego izvoz roba (uvoz je povećan za 547 milijuna eura, izvoz za samo 54 milijuna eura).