Ključna pitanja za e-sport

Ključna pitanja za e-sport
DepositPhotos / Ilustracija

Nakon prošlogodišnjeg debija u svijetu e-sporta, Erste Group obilježava drugo poglavlje svog partnerstva s Europskim prvenstvom League of Legends (LEC) - kroz promotivnu kampanju dotiče se pitanja je li e-sport priznat kao legitiman sport te reakcija gaming zajednice na tu temu.

Je li e-sport zaista sport tema je stalnih rasprava. Priznanje statusa službenog sporta utječe, primjerice, na to hoće li sportaši dobiti odgovarajuće vize za događaje u inozemstvu te podržavaju li se klupske strukture. Dok zemlje i udruge sudjeluju u raspravi i preispituju sportski karakter e-sporta, gameri nisu oduševljeni: unutar gaming i e-sport zajednice rijetki su zainteresirani za raspravu.

Preko kampanje #believeinyourself u sklopu LEC Summer Split, Erste Group bavi se upravo tim pitanjem. Nakon što je prošle godine proslavila svoj ulazak u svijet e-sporta emotivnom pričom o preprekama s kojima se gameri suočavaju, ove je godine tema nove Erste Group kampanje priznavanje e-sporta i njegove zajednice. U promotivnom spotu kampanje “Kraj svijeta za e-sport“ koji je rad agencije Jung von Matt SPORTS, Erste Group prikazuje duhovitu reakciju gaming svijeta na vijest da je e-sportu napokon uskraćen službeni status sporta diljem svijeta.

S jedne strane Grupa odabire društvenu raspravu kao temu kampanje i staje na stranu gamera dok je, s druge strane, spot hommage zajednici i njezinoj reakciji. Spot je prepun i brojnih skrivenih detalja koji se odnose na League of Legends, a za glavnu ulogu u spotu Erste Group uspješno je angažirao Trevora Henryja, e-sportskog komentatora i voditelja, koji je ujedno i najpoznatije lice LEC-a.

„E-sport bilježi dinamičan rast ostvarivanjem visokog stupnja profesionalizacije, širenjem baze obožavatelja i stalnim podizanjem osviještenosti. Za nas kao banku orijentiranu prema budućnosti, to je izuzetno uzbudljivo okruženje jer ne poznaje granice unutar naše regije, a i dostupno je digitalno,“ rekao je Bernd Spalt, predsjednik Uprave Erste Groupa.

Kampanja za LEC Summer Split turnir počinje doigravanjem 13. kolovoza, a prikazivat će se na društvenim mrežama te na LEC Livestreamu sve do finala 29. kolovoza.