KitKat na gotovo trećini svih aktivnih Android uređaja

KitKat na gotovo trećini svih aktivnih Android uređaja

Foto: Google

Podaci sa Google-ova službenog bloga Developer Dashboard razotkrili su stabilan rast količine korisnika koji koriste KitKat (4.4.), što ujedno znači da prethodni operativni sustavi pomalo padaju u zaborav.

Google je te podatke sakupio uz pomoć  7-dnevnog perioda u kojem su se korisnici logirali na Google Play Store preko svojih OS, sa zaključnim datumom 3.11. Osim što je to istraživanje njima pružilo dobre povratne informacije, u javnost su lansirali koristan „tortni pregled“ ovih statistika.

Kao što je primjetno, (pretpostavljam da ćete objaviti tu sliku) Froyo OS je gotovo izumro, koristi ga samo 0,6 % korisnika Androida, što je pad od 0.1 % od prošlog mjeseca. Veliki je pad doživio Gingerbread, čije je korištenje s 11,4%  dospjelo na 1,6 % u samo mjesec dana. Relativno stabilna kretanja primjetna su kod Ice Cream Sandwich (4.0.3. – 4.0.4) čije je korištenje palo za 1,1 % na sadašnjih 8.5 %. Uz sve njih, smanjilo se i korištenje najpopularnijeg Jelly Bean (4.1.x – 4.3.) operativnog sustava koji je sa 53.8 % došao na 50.9 % pokrivanja tržišta Androida.

Tako dolazimo do podatka da je KitKat (4.4.) jedini OS čije korištenje neprestano raste. U samo mjesec dana skočio je za 5.7% i za sada pokriva 30.2% tržišta. Ove statistike daleko su od iznenađujućih i neočekivanih, pošto je sve veći broj pametnih telefona i tableta koji podržavaju sustav. Zasigurno će se njegovo korištenje još proširiti, no bit će zanimljivo vidjeti pomake uz buduću širu upotrebu 5.0 Lollipop-a.

Još iz kategorije

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

23.02.2020. komentiraj

Novi podaci pokazuju kako poslovna tintna tehnologija može transformirati sektor maloprodaje, ublažavajući CSR pritiske, obuhvaćajući osnovice i omogućavajući preraspodjelu resursa. Novi podaci pokazuju kako jednostavan prijelaz s jedne vrste tehnologije pisača na modernu alternativu može otvoriti neprocjenjive resurse u maloprodajnom sektoru. Epson poslovna tintna tehnologija svake godine ima potencijal spasiti europske trgovce na malo 246 milijuna Kwh u potrošnji energije, smanjite troškove za €29 milijuna, smanjiti CO2 emisiju za 87 milijun kilograma i značajno manje otpada od pisača.

Europljani u laptopima traže gotovo isključivo SSD

Europljani u laptopima traže gotovo isključivo SSD

22.02.2020. komentiraj

Istraživanje provedeno od strane Contexta pokazalo je da u zapadnom dijelu Europe klasični HDD diskovi umiru jer kroz posljednji kvartal 2019. čak 93 posto prodanih prijenosnih računala imalo je SSD diskove kao primarne za pohranu podataka.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje akreditiran međunarodnim ISO 27001:2013 standardom informacijske sigurnosti

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje akreditiran međunarodnim ISO 27001:2013 standardom informacijske sigurnosti

22.02.2020. komentiraj

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) dobio je Certifikat prema međunarodnoj normi ISO/IEC 27001:2013 za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću (ISMS). Certifikat je ravnatelju HZMO-a Ivanu Serdaru danas uručio zamjenik direktora međunarodno akreditirane certifikacijske kuće Bureau Veritas Croatia d. o. o. Dejan Grahovac.