Kingston Digital predvodi isporuke SSD-ova u 2021

Kingston Digital predvodi isporuke SSD-ova u 2021
DepositPhotos

Kingston Digital Europe objavio je da ga je TrendForce imenovao kao vodećeg dobavljača SSD-ova za cijelu 2021. Prema TrendForceu, Kingston je imao  tržišni udjel od 26 posto od ukupno 127 milijuna jedinica isporučenih 2021.

Iako je pandemija nastavila ometati opskrbu komponentama vezanim uz SSD u 2021., isporuke kroz globalne distribucijske kanale zabilježile su godišnju stopu rasta od 11% posto. Dok je potražnja za proizvodnjom porasla, obujam isporuke je bio pod utjecajem kada je ponuda pločica bila previše ograničena da bi se zadovoljilo vrijeme isporuke narudžbe. Kao odgovor, Kingston je usvojio strategiju ograničene ponude kako su cijene proizvoda rasle. Ova analiza pokazuju da je Kingstonova globalna strategija za nabavu komponenti bila znatno ispred svojih konkurenata s obzirom na globalnu pandemiju i nedostatak čipova. Rezultati su učvrstili Kingston kao jasnog lidera u proizvodnji SSD-ova, jer je drugoplasirani dobavljač činio samo 8 posto ukupnog tržišta kanala. Kao kategorija, proizvođači SSD-ova trećih strana (ne-poluvodiča) činili su 58% ukupnih isporuka u 2021.

Rastuća potražnja za igraćim SSD diskovima s PCIe 4.0 NVMe nastavlja definirati tržišni krajolik gurajući kuće modula da postupno prelaze sa SATA na PCIe. TrendForce predviđa da će nadogradnje vjerojatno povećati prepoznatljivost robne marke i nastaviti povećavati isporuke. Godine 2021. Kingston je dodao dva PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD-a u svoj portfelj s dodatkom KC3000 i Kingston FURY Renegade SSD-a. Pogoni visokih performansi pridružili su se Kingstonovoj obitelji klijentskih SSD-ova kako bi omogućili onima koji zahtijevaju brzinu i pouzdanost da se nose s intenzivnim radnim opterećenjem igara i aplikacija na stolnim i prijenosnim računalima. Prema TrendForceu, cijena i sposobnost pružanja sveobuhvatne globalne proizvodne i prodajne usluge bit će važan čimbenik u nastavku povećanja isporuka PCIe SSD-ova u budućnosti.

Prisutnost tvrtke Kingston Technology na tržištu uvelike je posljedica njenih snažnih odnosa s kupcima i partnerima širom svijeta. Dok je trenutna zdravstvena kriza harala svijetom i poduzeća su se brzo prilagođavala, Kingston je nastavio nuditi vrhunsku prodajnu podršku i pristup internim stručnjacima za proizvode i inženjerima koji utjelovljuju radni stav "Kingston je s vama" koji je doveo do preko tri uspješna desetljeća pouzdanosti i podrške kupcima, tvrdi u TrendForcu.

Kingstonovo mjesto broj 1 na tržištu SSD-ova nije iznenađenje kada je isti pristup u odjelu DRAM-a doveo tvrtku do toga da već 19. godinu zaredom bude najveći dobavljač memorijskih modula, tvrdi se u analizi.

"Čast je postići ovo najbolje mjesto dok Kingston slavi svoju 35. obljetnicu", rekao je Tony Hollingsbee, SSD poslovni menadžer, Kingston EMEA. “Od početka, Kingstonov fokus i glavna prodajna snaga bili su na našim kupcima i partnerima širom svijeta. Zajedno, ovi uspješni odnosi pomogli su brzom rastu našeg poslovanja sa SSD-ovima. Najnoviji rezultati TrendForcea pomažu potvrditi ove napore, tako da svakako dijelimo ovaj uspjeh s njima.“