KING ICT sudjeluje u inicijativi austrijskog veleposlanstva za bolje strukovno obrazovanje u Hrvatskoj

KING ICT sudjeluje u inicijativi austrijskog veleposlanstva za bolje strukovno obrazovanje u Hrvatskoj

Tvrtka KING ICT podržala je inicijativu trgovinskog odjela austrijskog veleposlanstva „Nastavnici u poduzeća“ kojoj je cilj što više nastavnika iz strukovnih škola omogućiti praksu u tvrtkama koje se bave aktivnostima vezanim za njihovu struku. Na taj način radi se na poboljšanju strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj.

Ideja projekta je pružiti konkretan uvid u poslove koji će jednog dana na tržištu rada susresti učenike i omogućiti profesorima da stečena znanja iskoriste u učionicama, približavajući učenicama gradivo koristeći konkretne primjere.

U sklopu potpore projektu, KING ICT odazvao se pozivu za provođenje prakse za jednog nastavnika / profesora kojem će približiti prirodu poslova koje djelatnici unutar tvrtke obavljaju. Tako je tvrtka u svojim prostorima ugostila Romanu Bogut, informatičku stručnjakinju i profesoricu koja u Elektrotehničkoj školi u Zagrebu predaje predmet „Računalne mreže i sigurnost informacijskih sustava“.

U tvrtki KING ICT organiziran je dan u kojem su tamošnji stručnjaci profesorici Bogut praktičnim primjerima približili teme iz svog područja rada - tehnička iskustva, najvažniji tehnološki partneri, izazovi na koje nailaze na projektima, dodatne edukacije dostupne za učenje te vještine i sposobnosti koje bi učenici u srednjoj školi trebali steći.

Tako su se Kingovi stručnjaci dotaknuli tema poput fizičke zaštite podataka, UPS-a, zaštite od virusa, sigurnosti podataka, razine prava korisnika, kriptiranja, backupa podataka, analize mrežnog prometa, dnevničkih zapisa, sigurnosti u bežičnoj mreži…

„Jako mi je drago što sam imala mogućnost doći u KING ICT i iz prve ruke čuti stvari koje inače čitam u priručnicima ili na internetu. Najviše me zanimala sigurnost informacijskih sustava ili mreža gdje su mi stručnjaci iz Kinga objasnili kako to konkretno izgleda u njihovom poslu i prema klijentima s kojima rade“, kazala je profesorica Bogut.

Veleposlanstvo Austrije ovaj projekt provodi u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, HOK, Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom, Švicarskim veleposlanstvom u RH, Švicarsko-hrvatsko gospodarskom udrugom te Zakladom Znanje na djelu.

„Ovo je druga godina zaredom kako provodimo inicijativu „Nastavnici u poduzeća“. Prijavilo se više od 400 nastavnika iz cijele Hrvatske, dosta njih i iz IT struke. Zato nam je drago što jedno veliko ime kao što je KING ICT podržava našu inicijativu. Nastavnici koji su dosad sudjelovali iskazali su zadovoljstvo provedbom i veseli ih čuti informacije o traženim kompetencijama za buduće IT djelatnike, koji su sada u školskim klupama.“, zaključila je Iva Ratko iz trgovinskog odjela austrijskog veleposlanstva.

Iz KING ICT-a poručuju kako ih veseli što su dobili poziv da se uključe u ovu inicijativu i ugoste  profesoricu Bogut.

„Profesori imaju jedan od najvažnijih poslova na svijetu – oblikovanje mladih umova – i zato nam je drago što naši stručnjaci svojim praktičnim primjerima mogu ponuditi odgovore na tražena pitanja i pojasniti kako posao funkcionira koristeći konkretne poslovne situacije. Potreba za djelatnicima u ICT-u raste i sigurni smo da se sve više mladih odlučuje za karijeru upravo u toj branši. Zato nam je drago da su profesorica Bogut i začetnici projekta prepoznali KING ICT kao tvrtku koja prosvjetnim

radnicima može pomoći u unaprjeđenju nastavnih sadržaja.“, poručuju iz KING ICT-a.

Još iz kategorije

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

30.06.2022.

Na nedavno održanom webinaru Counterpoint Researcha po nazivom „Trendovi u fotografiranju pametnim telefonima: novi smjerovi u snimanju čarobnih trenutaka“, Herve Macudzinski, direktor znanosti o slikama u DXOMARK-u, podijelio je svoja razmišljanja o tome kako korisnici mogu dobiti vrhunsku fotografiju, čak i s pametnim telefonima.

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

30.06.2022.

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

30.06.2022.

U Buzinu je jučer postavljen prvi punjač za električna vozila u stupu javne rasvjete. Radi se o testnom punjaču koji će, u sklopu najavljenog pilot projekta koji bi se trebao provesti sljedeće godine u tri do pet gradova, biti ugrađen u 200-tinjak stupova u jednom od planiranih gradova.