King ICT Sarajevo postao ovlašteni servisni centar za Hewlett Packard Enterprise

King ICT Sarajevo postao ovlašteni servisni centar za Hewlett Packard Enterprise

Foto: Fotolia ilustracija

Temeljem kontinuiranog razvoja poslovanja i uspješnih rezultata KING ICT Sarajevo je uz status Hewlett Packard Enterprise GOLD Hybrid IT Specialist stekao i Partner Ready Services Delivery certifikat – HPE Pointnext Services. Services Delivery certifikat omogućuje pružanje usluga servisiranja opreme u garantnom periodu u skladu s uslugom koju je korisnik kupio. Najveći nivo podrške (24x7) namijenjen je korisnicima koji žele osigurati kontinuirano poslovanje kroz nesmetani rad na svojim kritičnim sustavima. Također, usluga servisiranja moguća je i u van garantnom periodu. Zahvaljujući novom statusu, certificirani KING ICT stručnjaci moći će isporučivati i instalacijske servise.

Novi status bio je logičan korak nadogradnje suradnje s Hewlett Packard Enterprise. Stečenim certifikatima KING ICT pruža kompletnu uslugu, od implementacije rješenja iz portfolija Hewlett Packard Enterprisea do održavanja i servisiranja njihove opreme.

„KING ICT je prije dvije godine stekao status Hewlett Packard Enterprise GOLD Server Specialist što za naše korisnike znači da za njih možemo realizirati i najsloženije projekte vezane uz implementaciju HPE serverske i storage infrastrukture, te da na projektu rade vrhunski certificirani stručnjaci. Novi certifikat Partner Ready Services Delivery sada nam omogućuje da našim korisnicima pružimo i stručnu servisnu podršku”, izjavio je direktor KING ICT Sarajevo Adis Pobrić.

“Ovaj korak predstavlja unaprjeđenje dugogodišnje suradnje između Hewlett Packard Enterprise i KING ICT-a u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način KING ICT je ušao u elitni krug partnera koji pored visokog stupnja znanja u vezi implementacije HPE tehnoloških rješenja, ima mogućnost korisnicima pružiti i tehničku podršku za implementiranu opremu. Status servisnog partnera je logičan korak vrlo prosperitetne i zdrave suradnje svih prethodnih godina, te zajedničkih ulaganja u usvajanje novih tehnologija, u čemu je KING ICT vizionar na tržištu”, izjavio je Adnan Bratanović, predstavnik HPE ureda za BiH.

Još iz kategorije

Javni prijevoz u Beču popularniji od osobnih automobila uz uvođenje električnih ali i autonomnih autobusa

Javni prijevoz u Beču popularniji od osobnih automobila uz uvođenje električnih ali i autonomnih autobusa

17.02.2020. komentiraj

Bečka se gradska uprava već godinama zalaže za smanjenje emisije ugljikovog dioksida i automobilskog prometa u svom gradu tako što poboljšava mrežu javnog prijevoza. O uspješnosti mjera gradske uprave svjedoči i činjenica da je ove godine postavljen novi rekord od 852.000 prodanih godišnjih karata za javni prijevoz, što je porast od 30.000 karata u odnosu na prethodnu godinu i nevjerojatnih pola milijuna karata u odnosu na 2011. godinu. Time je broj godišnjih karata četvrtu godinu zaredom premašio broj prijavljenih osobnih automobila.

Znatno bolji rezultati robne razmjene EU27 u odnosu na EU28

Znatno bolji rezultati robne razmjene EU27 u odnosu na EU28

17.02.2020. komentiraj

Dinamika rasta robnog izvoza EU27 je u 2019. godini bila nešto veća nego u prethodnoj godini, točnije izvoz je na godišnjoj razini povećan 3,5% dok je u prethodnoj godini njegov rast iznosio 3,2%. Rast uvoza je istodobno znatno usporen, sa 7,7% u 2018. na  samo 1,3% u prošloj godini tako da je došlo do rasta suficita EU27 u robnoj razmjeni s trećim zemljama za 31,9% na godišnjoj razini.

Samo 3 od top 100 internacionalnih zračnih luka prolazi osnovne sigurnosne provjere

Samo 3 od top 100 internacionalnih zračnih luka prolazi osnovne sigurnosne provjere

17.02.2020. komentiraj

Vrijeme čini svoje i načini na koje štitimo sigurnost mijenja se zahvaljujući domišljatosti onih koji nam je žele narušiti. Tako nešto ne odnosi se samo na internetsku sigurnost već i sigurnost u stvarnom nam životu, zbog čega podatak da samo tri od sto najboljih međunarodnih zračnih luka prolazi testove jest alarmantna.