King ICT Sarajevo postao ovlašteni servisni centar za Hewlett Packard Enterprise

King ICT Sarajevo postao ovlašteni servisni centar za Hewlett Packard Enterprise

Foto: Fotolia ilustracija

Temeljem kontinuiranog razvoja poslovanja i uspješnih rezultata KING ICT Sarajevo je uz status Hewlett Packard Enterprise GOLD Hybrid IT Specialist stekao i Partner Ready Services Delivery certifikat – HPE Pointnext Services. Services Delivery certifikat omogućuje pružanje usluga servisiranja opreme u garantnom periodu u skladu s uslugom koju je korisnik kupio. Najveći nivo podrške (24x7) namijenjen je korisnicima koji žele osigurati kontinuirano poslovanje kroz nesmetani rad na svojim kritičnim sustavima. Također, usluga servisiranja moguća je i u van garantnom periodu. Zahvaljujući novom statusu, certificirani KING ICT stručnjaci moći će isporučivati i instalacijske servise.

Novi status bio je logičan korak nadogradnje suradnje s Hewlett Packard Enterprise. Stečenim certifikatima KING ICT pruža kompletnu uslugu, od implementacije rješenja iz portfolija Hewlett Packard Enterprisea do održavanja i servisiranja njihove opreme.

„KING ICT je prije dvije godine stekao status Hewlett Packard Enterprise GOLD Server Specialist što za naše korisnike znači da za njih možemo realizirati i najsloženije projekte vezane uz implementaciju HPE serverske i storage infrastrukture, te da na projektu rade vrhunski certificirani stručnjaci. Novi certifikat Partner Ready Services Delivery sada nam omogućuje da našim korisnicima pružimo i stručnu servisnu podršku”, izjavio je direktor KING ICT Sarajevo Adis Pobrić.

“Ovaj korak predstavlja unaprjeđenje dugogodišnje suradnje između Hewlett Packard Enterprise i KING ICT-a u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način KING ICT je ušao u elitni krug partnera koji pored visokog stupnja znanja u vezi implementacije HPE tehnoloških rješenja, ima mogućnost korisnicima pružiti i tehničku podršku za implementiranu opremu. Status servisnog partnera je logičan korak vrlo prosperitetne i zdrave suradnje svih prethodnih godina, te zajedničkih ulaganja u usvajanje novih tehnologija, u čemu je KING ICT vizionar na tržištu”, izjavio je Adnan Bratanović, predstavnik HPE ureda za BiH.

Još iz kategorije

Stvara se novi svjetski poredak u tehnologiji

Stvara se novi svjetski poredak u tehnologiji

09.04.2020. komentiraj

Institut Future Today iz Sjedinjenih Američkih Država smatra da je Kina napravila izniman iskorak ove godine po pitanju umjetne inteligencije i prikupljanja podataka. Do te mjere da zapravo stvara “novi svjetski poredak u tehnologiji”. Te ocjene svakako imaju smisla i težinu.

Za Uskrs manja potrošnja, ali veća potražnja za domaćim proizvodima

Za Uskrs manja potrošnja, ali veća potražnja za domaćim proizvodima

09.04.2020. komentiraj

Prošle godine je od velikog četvrtka do uskrsnog ponedjeljka ukupno potrošeno preko 1,4 milijardi kuna, ali ove godine bi ta brojka zbog pandemije koronavirusa i ograničenja rada trgovina ipak trebala biti nešto manja.

EK potvrdila HBOR-ovu shemu portfeljnog osiguranja kredita za likvidnost

EK potvrdila HBOR-ovu shemu portfeljnog osiguranja kredita za likvidnost

09.04.2020. komentiraj

Europska komisija potvrdila je HBOR-ovu shemu portfeljnog osiguranja kredita za likvidnost s kreditnim potencijalom od 6 milijardi kuna. Suglasnost Europske komisije bilo je potrebno pribaviti radi primjene značajno sniženih premija na police osiguranja i garancije u odnosu na tržišne premije te fiksnih premija za mala i srednja poduzeća te velike poduzetnike za različite ročnosti, ali neovisno o rejtingu korisnika kako bi se poduzetnicima čije je poslovanje pogođeno pandemijom COVID – 19 omogućilo pokriće do 50 posto ukupno odobrenog kredita za likvidnost, odnosno jednostavnije i brže odobrenje kredita s manjim zahtjevima za klasične instrumente osiguranja.