Kako svoj rad okruniti uglednim Effiejem

Kako svoj rad okruniti uglednim Effiejem

Dvanaest godina natjecanje Effie autentično živi svoj slogan Ideje koje djeluju, a domaća marketinška industrija izdvaja projekte, agencije i oglašivače koji su se svojim tržišnim rezultatom izdigli iznad ostalih. Ukorak s promjenama u društvu i na tržištu, natjecanje marketinške efikasnosti ove je godine uvelo brojne promjene, a sve informacije pronađite u nastavku.

Nove kategorije za novo normalno

Nakon kategorija Maloprodaja (Retail), Zdravstvo, Carpe Diem te Engaged Community, koje su uvedene prošle godine te su se izvrsno uklopile u zahtjeve današnjice, novo izdanje natjecanja, s posebnom misijom osnaživanja i proslavljanja efikasnih projekta u izrazito izazovnom razdoblju za cijeli svijet, ove je godine uvelo nekoliko novih kategorija: Tematski marketing, Pozitivne promjene i E-trgovinu. Na natjecanju Effie Awards Croatia 2021 i dalje mogu sudjelovati projekti i kampanje koji su se provodili u Hrvatskoj od 1. rujna 2019. do 31. siječnja 2021. godine, a kasni prijavni rok produljen je sve do 20. ožujka 2021.

Efikasnost u doba korone?

Ako vas je 2020. godina obeshrabrila, ne smijete zaboraviti na činjenicu da na rast ili pad kategorije u cjelini možda niste mogli utjecati, ali da na svoj tržišni udio zasigurno jeste. A takvi će pothvati uz Effie zasjati u središtu pozornosti komunikacijske industrije, poručuju organizatori natjecanja. Detalje o ovogodišnjim kriterijima i analizu tržišta možete pronaći na poveznici.

Kriteriji pri ocjenjivanju

Na natjecanju Effie najvažnija je effiekasnost i kako su razni marketinški funkcionirali zajedno da bi postigli sjajne rezultate. Žiri vrednuje četiri kriterija pri ocjenjivanju cjelokupne učinkovitosti prijave: strateški izazov, kontekst i postavljeni ciljevi (23,3 %), uvid (insight) i strateška ideja (23,3 %), realizacija ideje (23,3 %) i rezultati (30 %). Više informacija o ocjenjivanju i savjete žirija pronađite na poveznici.

Važno je prijavi udahnuti dušu

Naporno ste radili i stvarali u izazovnoj 2020. godini, a efikasno komuniciranje bilo je preduvjet opstanka na tržištu – podijelite to sa strukom i industrijom! (…) Najbolja preporuka koju mogu dati jest da kroz prijavu ispričate priču svog brenda iskreno i strastveno. Držite se činjenica, jer to je naposljetku business case, ali nastojite prijavi udahnuti i malo duše kroz elemente koji su samo vaši, prepoznatljivi i koje 100 % možete vezati uz brend, poručio je Zvonimir Seki, predsjednik ovogodišnjega žirija.

Ako je vaš rad svestran…

…svaka vam čast! Dajte priliku žiriju da vaš rad promotri iz više perspektiva – isti projekt moguće je prijaviti u više kategorija. Naknada za prijavu plaća se dodatno za svaku kategoriju, s posebnim ovogodišnjim popustom od 30 %.

Sve informacije o natjecanju, priručnik i obrasce pronađite na službenoj stranici natjecanja Effie Awards Croatia.

Još iz kategorije

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

12.04.2021.

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Javna ustanova parka posebno brine o zaštiti okoliša i održivom razvoju. Prepoznala je to A1 Hrvatska koja im je donirala pametne spremnike za otpad.

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

12.04.2021.

Nove karijerne prilike i ove godine će preplaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike koji će od 10. do 14. svibnja 2021. godine postati mjestima održavanja drugog Job Fair Meetupa! Upoznavanje sa svim aktualnim poslovnim ponudama i mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj bit će moguće uz ležerno umrežavanje, opuštenu razmjenu znanja i iskustava.

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

12.04.2021.

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su, kako sami tvrde, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Danas okupljaju više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih i više od 200.000 građana.