Kako je nastala Samsungova Over the Horizon melodija

Kako je nastala Samsungova Over the Horizon melodija

Foto: Fotolia

Znate kako zvuči Samsungova najpopularnija melodija na njihovim pametnim telefonima? Upravo za tu melodiju, Južnokorejska tvrtka tvrdi da zvuči „prijateljski“, no njezina sve veća prisutnost postaje društveno neprihvatljiva kao i nekadašnja melodija na starijim modelima Nokia telefona.

Po prvi puta ova se melodija imena Over the Horizon, koja je dizajnirana samo za Samsung, pojavila na Galaxy S1 uređaju 2010 godine. Samsung ne želi otkriti koliko ljudi ima Over the Horizon melodiju, ali kažu da je ona najpopularnija. Južnokorejska tvrtka je najpopularniji proizvođač pametnih telefona, te ih je u 2012 godini prodala 213 milijuna, što je oko jedna trećina tržišta. Over The Horizon melodija je uz melodiju Nokie svrstana među najiritantnije zvukove telefona, odnosno u kategoriju „ wrongtones “.

Za Gran Valse melodiju Nokie, djelomično je zaslužan Thomas Dolby koji je 80-ih godina izumio polifone melodije. No, Samsungova melodija nije polifona, već je namjerno napravljena naturalistički. Za Over the Horizon melodiju zaslužan je Samsungov dizajner zvuka Joongsam Yun.

Prema tvrdnjama Samsunga, ova melodija nije nastala improviziranjem, već je provedeno istraživanje nad 900 ispitanika u Sjevernoj Americi i Europi, te je kompanija prema mišljenju ispitanika sastavila popis pozitivnih riječi koje su povezane s brendom („innovative“, „friendly“, „trustworthy“), koje je zatim Joongsam pretvorio u zvukove.

Još iz kategorije

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

16.11.2019. komentiraj

Gotovo svi koristimo mobitele, i to prosječno skoro pet sati dnevno, a uz sve za što nam služe koristili bismo ih i za plaćanje, pokazuju rezultati redovnog istraživanja MasterIndex koje je za Mastercard provela agencija Improve. Istraživanje je pokazalo da korisnici bankarskih usluga u Hrvatskoj idu u korak s trendom digitalizacije te da su zadovoljni njenom razinom u zemlji, no bez obzira na to žele više inovacija, digitalnih rješenja i usluga u gotovo svim sferama svakodnevnog života.

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

16.11.2019. komentiraj

Električni automobili pravi su hit, trend i sve ono najpozitivnij u automobilskoj industriji jer doprinose zaštiti okoliša, no prava je istina da sve to vrijedi samo za najbogatije europske zemlje. Barem kad govorimo na razini Europske unije.

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.