Kako je Amazon promjenio potrošačke navike kupaca

Kako je Amazon promjenio potrošačke navike kupaca

Foto: Fotolia

Istraživanje koje je proveo PwC pokazalo nam je da Amazon ima bitan utjecaj na kupce prilikom obavljanja kupovine, ali to nije ni izbliza sve. Najveća online trgovina na svijetu pokazuje da rijetko tko od konkurencije pored nje dobije priliku zaraditi novac - doslovno.

Čak 90 posto od 25 tisuća kupaca diljem svijeta ujedno su Amazonovi korisnici. Barem ako je vjerovati tome što PwC objavljuje, a razloga za nepovjerenje uistinu nema. Dakle, osim što čak 90 posto ljudi zna za Amazon i troši novac koristeći ga, nesvjesno ili svjesno mijenja svoje ponašanje.

Pa tako njih 28 posto tvrdi da manje kupuje, ako i uopće, u trgovinama koje se može fizički posjetiti. Njih 18 posto pak tvrdi da kupuje manje u drugim online trgovinama jer im Amazon nudi sve što trebaju, a njih deset posto tvrdi da samo i isključivo kupuje na Amazonu. Time se potvrđuje iznimna odanost.

Situacija je to koja konkurenciju treba zabrinuti, ali i potaknuti da nešto promijeni jer Amazon bježi divovskim koracima prema naprijed...

Još iz kategorije

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

Rijeka dobila prvu brzu e-punionicu za električna vozila

16.06.2018. komentiraj

Uoči početka turističke sezone Hrvatski Telekom i Tower Center Rijeka postavili su prvu brzu e-punionicu za električna vozila u Gradu Rijeci u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi“. Ovom instalacijom Rijeka se pridružila karti pametnih gradova koji potiču razvoj e-mobilnosti kao ključnog koncepta nisko-ugljične mobilnosti.

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

Tele2 ulazi u svijet mobile gaminga s Valianceom

16.06.2018. komentiraj

Ako imate instaliranu barem jednu igricu na svom smartphoneu - i vi ste egamer. Gaming je najbrže rastuća industrija u svijetu, a trenutno je aktivno više od 200 milijuna gamera. Prema nekim istraživanjima svakodnevno igra dvije trećine igrača, a deset posto njih čak 6 do 8 sati. Zanimljivo je i to da u svijetu esporta ima čak 45% žena koje aktivno igraju.

Održan SAP NOW Zagreb

Održan SAP NOW Zagreb

15.06.2018. komentiraj

Prvo izdanje događanja SAP NOW Zagreb, ponovilo je uspjeh svog prethodnika SAP Foruma te okupilo preko 600 domaćih i stranih stručnjaka koji su kroz seriju predavanja, primjera iz prakse i panela raspravljali o budućnosti inteligentnih tvrtki. Događanje je otvorila Sonja Popović, direktorica tvrtke SAP d.o.o., koja je naglasila kako se poslovanje budućnosti temelji na pametnom povezivanju ljudi, tehnologija i kompanija.