Kako do IT sigurnosti u podatkovnim datacentrima

Kako do IT sigurnosti u podatkovnim datacentrima
Fotolia (ilustracija)

U organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera u zagrebačkom hotelu Antunović održana je konferencija o informatičkoj sigurnosti, na kojoj je prisustvovalo sedamdesetak krajnjih korisnika, ponuđača. Na konferenciji su detaljno obrađene teme poput trendova na tržištu podatkovnih datacentara, snižavanja ukupnih troškova poslovanja i bržeg povrata uloženih sredstava (ROI) i TCO-a te nove generacije sigurnosnih rješenja u cloud eri.

Konferenciju je otvorio Thomas Vavra, IDC-ev Potpredsjednik za softverske tehnologije na temu današnjih kretanja i budućih smjernica na tržištu zaštite podataka u CEMA regiji. U ime kompanija Check Point Software Technologies i S&T Hrvatska zanimljivu prezentaciju imao je Dražen Barić, koji se osvrnuo na DoS (Denial of Service) napade i ponudio učinkovita obrambena rješenja.

Attila Szarka iz tvrtke APC by Schneider Electric predstavio je StruxureWare za podatkovne centre DCIM Suite, alat zadužen za kvalitetniji povrat ukupnog uloženog kapitala. Qualis i lokalni partner Borea te njihov izlagač Marek Skalicky zatvorilu su konferenciju prikazom automatiziranog upravljanja rizicima pomoću Qualis Cloud arhitekture i DataSecurity modela.