Kako do besplatnih Windows 10

Kako do besplatnih Windows 10

Windows 10 operativni sustav možda jest skup ako se kupuje zasebno, ali postoje načini kako ga posjedovati besplatno, a na legalan način. Možda tako nešto zahtijeva malo istraživanja i vremena da se obavi, ali korisno je u konačnici svim onim korisnicima koji ne bi trošili novac na operativni sustav.

Koristite Windows 10 bez da ga aktivirate

Da, moguće je instalirati Windows 10 bez da ga se aktivira. I nakon 30 dana sustav se neće srušiti, niti će Microsoft "zaključati" programe, aplikacije i sve vezano uz njegov softver. Ne, samo će vam "dosađivati" da aktivirate operativni sustav i nećete moći personalizirati desktop ili takve estetske detalje. Zato ćete nastaviti dobivati potrebne nadopune i nadogradnje, što znači da osim te dosadne poruke, sve je praktički isto. Naravno, ne mora značiti da će takva politika zauvijek vrijediti.

Nadogradite sa starije verzije

Ovaj dio još uvijek vrijedi. Ukoliko posjedujete ključ za Windows 8/8.1 ili Windows 7, možete besplatno do Windows 10. Sve što trebate jest krenuti nadograditi operativni sustav na "desetku" i kad treba, upišete potrebni ključ. Ili instalirate stariju verziju Windowsa pa preko nje "desetku". Microsoft je još 2016. odlučio prekinuti takvu promociju, ali ona još uvijek zapravo vrijedi.

Studenti

Windows 10 Education dostupan je studentima i zaposlenima u visokom obrazovanju, a sve što treba jest dokazati to OVDJE.

Kupite jeftini OEM ključ

Moguće je i to jer neki imaju poveći broj tih ključeva i svi rade. Ali, to je na rubu legalnosti pa učinite to na svoju odgovornost.

Kupite Windows 10

Na kraju, ako vam se ne maltretira sa svim ovim stvarima, na Microsoftovoj službenoj stranici lako možete pronaći Windows 10 dio i na njemu kupiti Windows 10 Home za 139 USD (900 kuna) ili Windows 10 Pro za 200 USD (1300 kuna).

Još iz kategorije

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

Prava osiguranika HZZO na privremenu nesposobnost za rad zbog pojave koronavirusa

27.02.2020. komentiraj

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) su zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (2019nCov) izdali priopćenje o pravima osiguranika koji su privremeno nesposobni, odnosno spriječeni za rad jer su bili u kontaktu s oboljelima od koronavirusa ili su bili na područjima zahvaćenim epidemijom.

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

Microsoft osvježio Office aplikaciju za iOS i Android

26.02.2020. komentiraj

Microsoft se konstantno trudi poboljšati Office mobilne aplikacije za iOS i Android operativne sustave, pa je tako 5. prosinca prošle godine pružio uvid u ono što je napokon i stiglo. Dakle, nova Office aplikacija za iOS i Android dostupna je.

Broj Bitcoin bankomata u svijetu brzo raste i sada ih je gotovo 7000

Broj Bitcoin bankomata u svijetu brzo raste i sada ih je gotovo 7000

26.02.2020. komentiraj

Bitcoin odavno nije nekakav marginalni hit već je planetarno popularan, na njemu se može zaraditi i koristi se kao sredstvo plaćanja u raznim dijelovima svijeta. Ali, ako želite fizički do novca, nemate baš puno izbora bez obzira što se to polako mijenja. Zato je zanimljivo vidjeti u kojim zemljama svijeta postoji najviše bankomata za bitcoin.