Kad izvršni direktori prolupaju

Kad izvršni direktori prolupaju

Iako na prvi pogled izjava glavnog izvršnog direktora Applea Tim Cooka koji je Europu usporedio s Androidom, odnosno Android s Europom jer je to mjesto u svijetu s mnogo država a ime je izmišljeno da bi ga Amerikanci lakše razumjeli, a Android je isto to s mnoštvom uređaja, zvuči logično opet dokazuje nekoliko stvari.

Međutim CEO Applea je pokazao još nešto, koliko su Amerikanci površni i koliko zapravo brinu sami o sebi je jer eto i u njih 52 savezne države s vlastitim pravilima i zakonodavstvima, ovlastima. Ali to nije kao EU jer u EU jest jedno tržište jedna unija, ali države imaju malo veći suverenitet, ali samo malčice veći nego što je to u SAD-u.

Pokušaj usporedbe nekog uređeno-neuređenog kaosa između Europe i SAD-a i Androida i iOS, kao nečeg uređenog ili neuređenog i nije baš uspio jer Cook zaboravlja jednu ključnu činjenicu kako Android i iOS ravnopravno nastupaju na tržištu i Android pobjeđuje po brojkama uređaja od tableta do smartphona na kojima radi. A znanje CEO-a Apple je također jedna upitna kategorija, smatraju neki analitičari ovakvu površnu, banalnu i ne baš logičnu usporedbu.

Dakle CEO Tim Cook, hajmo malo u školu na dodatno obrazovanje, džabe ti, rekli bi Bosanci, sva lova svijeta kad si prilično ograničen, da ne kažemo neku grublju riječ i vrijeme ti je da se naučih malo. Imaš vremena, ima resursa, jednostavno nemaš ispriku.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.