Kad izvršni direktori prolupaju

Kad izvršni direktori prolupaju

Iako na prvi pogled izjava glavnog izvršnog direktora Applea Tim Cooka koji je Europu usporedio s Androidom, odnosno Android s Europom jer je to mjesto u svijetu s mnogo država a ime je izmišljeno da bi ga Amerikanci lakše razumjeli, a Android je isto to s mnoštvom uređaja, zvuči logično opet dokazuje nekoliko stvari.

Međutim CEO Applea je pokazao još nešto, koliko su Amerikanci površni i koliko zapravo brinu sami o sebi je jer eto i u njih 52 savezne države s vlastitim pravilima i zakonodavstvima, ovlastima. Ali to nije kao EU jer u EU jest jedno tržište jedna unija, ali države imaju malo veći suverenitet, ali samo malčice veći nego što je to u SAD-u.

Pokušaj usporedbe nekog uređeno-neuređenog kaosa između Europe i SAD-a i Androida i iOS, kao nečeg uređenog ili neuređenog i nije baš uspio jer Cook zaboravlja jednu ključnu činjenicu kako Android i iOS ravnopravno nastupaju na tržištu i Android pobjeđuje po brojkama uređaja od tableta do smartphona na kojima radi. A znanje CEO-a Apple je također jedna upitna kategorija, smatraju neki analitičari ovakvu površnu, banalnu i ne baš logičnu usporedbu.

Dakle CEO Tim Cook, hajmo malo u školu na dodatno obrazovanje, džabe ti, rekli bi Bosanci, sva lova svijeta kad si prilično ograničen, da ne kažemo neku grublju riječ i vrijeme ti je da se naučih malo. Imaš vremena, ima resursa, jednostavno nemaš ispriku.