Još mjesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards

Još mjesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards

Foto: Pixabay

Fotografi širom svijeta imaju još mjesec dana za prijavu na dvanaesti natječaj Sony World Photography Awards. Zainteresirani se mogu prijaviti u profesionalno i Otvoreno natjecanje te u natječaj za mlade. Natječaj je otvoren za sve, a prijave na se obavljaju na stranici www.worldphoto.org/swpa.

Dio natječaja namijenjen profesionalcima otvoren je do 11. siječnja, dok amateri i mladi fotografi imaju tjedan dana manje za prijave. Nagrada za fotografa godine iznosi 25 tisuća američkih dolara, dok će sveukupni pobjednik otvorene kategorije osvojiti pet tisuća dolara. Pobjednike u svim kategorijama očekuje Sony oprema za digitalno snimanje.

Pobjednici profesionalne kategorije prisustvovat će Sony World Photography Awards večeri u Londonu 17. travnja. Prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora bit će predstavljene na izložbi od 18. travnja do 6. svibnja u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu. Izložba će uključiti i dobitnike nagrade za izuzetni doprinos fotografiji koje će biti objavljene u ožujku.

Još iz kategorije

Znanstvenici s IRB-a razvili novu metodu grupiranja podataka

Znanstvenici s IRB-a razvili novu metodu grupiranja podataka

21.01.2019. komentiraj

Znanstvenici Laboratorija za reprezentacije znanja i strojno učenje Zavoda za elektroniku Instituta Ruđer Bošković, Maria Brbić i Ivica Kopriva, razvili su novu metodu za grupiranje podataka temeljenih na modelu linearnih potprostora kao generatora odgovarajućih funkcionalnih skupina.

Google objavio zahtjeve za 64-bitne Android aplikacije

Google objavio zahtjeve za 64-bitne Android aplikacije

20.01.2019. komentiraj

Google je krajem 2017. godine počeo upozoravati developere aplikacija o skorašnjoj potrebi prelaska na 64-bita pri razvoju softvera koji postavljaju na Play Store, a s kolovozom ove godine tako nešto postat će pravilo pa se tehnološki gigant odlučio pružiti više detalja kako bi tranzicija prošla na lakši način.

Krajem ožujka na FER-u u Zagrebu prvi Dronedaysi

Krajem ožujka na FER-u u Zagrebu prvi Dronedaysi

19.01.2019. komentiraj

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) 26. i 27. ožujka održat će se prvo izdanje DroneDaysa, skupa o bespilotnim letjelicama, u organizaciji FER-ovog Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) u okviru EU projekta AeRoTwin.