Jedanaest članova CRANE-a investiralo u domaći gaming studio Hyperion

Jedanaest članova CRANE-a investiralo u domaći gaming studio Hyperion

Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE dosad najveću investiciju, gledano po broju uključenih članova, osigurala je za gaming studio Hyperion iz Jastrebarskog. Jedanaestero članova mreže privukao je taj mladi tim te su odlučili investirati u startup koji mnogo obećava.

Hyperion je samostalno, bez ičije pomoći, prije nekoliko mjeseci izbacio igru Journey of Life koja je u tom razdoblju uprihodila preko 250.000 kuna. Osnivač startupa je 22-godišnji Adriano Žeželić koji je na CRANE-ovoj Startup srijedi održanoj u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa predstavio svoj projekt. Investicija je dogovorena po valuaciji 500.000 eura, a poslovnim anđelima CRANE-a pripast će nešto manje od 20% novoosnovane londonske tvrtke.

„Prijatelj je želio pomoći projektu, pa mi je predložio da se javim CRANE-u. Dobio sam priliku pitchati pred svim članovima mreže na Startup srijedi te sam osigurao potrebnu investiciju. Podrška iskusnih poslovnih ljudi od velikog mi je značaja i veselim se suradnji s CRANE-om jer smatram da uz određene poslovne savjete, novac i pomoć u drugim segmentima, Hyperion može postati svjetsko ime u gaming industriji“, izjavio je Žeželić.

Igra Journey of Life trenutno je dostupna samo za PC, ali Hyperion radi na verzijama za mobilne uređaje koje će biti na tržištu u drugoj polovici 2019. Igru su trenutno prihvatili mnogi gameri koji aktivno sudjeluju u njezinom dovršavanju.

„Investicija se dogodila slučajno, jedan prijatelj iz Jastrebarskog nekoliko mi je mjeseci govorio da CRANE mora pozvati jedan odličan gaming startup na pitch. Nakon Startup srijede našao sam se s dečkima, ali se nismo dogovorili. Ipak, ne treba na prvu odustati te sam na drugom sastanku 1 na 1 s osnivačem Hyperiona stekao u potpunosti pozitivan dojam, pa smo se brzo dogovorili za investiciju“, rekao je predsjednik CRANE-a Davorin Štetner.