Javni sektor po prvi će put imati vlastiti programski smjer na WinDaysima

Javni sektor po prvi će put imati vlastiti programski smjer na WinDaysima

Polagano se približava 18. izdanje Microsoftove tehnološko - poslovne konferencije WinDays do koje je ostalo manje od mjesec dana. Brojni sudionici i gosti iz ICT svijeta i drugih industrija okupit će se od 24. do 27. travnja u Poreču, a konferencija od ove godine ima nekoliko novosti.

Već smo spominjali kako vlastiti smjer dobivaju financijske institucije, a puno će riječi biti i o zdravstvu, budući da su Hospital Daysi sada dio WinDaysa. Velika je novost i što će zasebni smjer sada imati i javni sektor. Digitalna transformacija u javnom sektoru je u tijeku, a uz korištenje Microsoftove platforme za oblak, ona omogućuje kreativne načine da se odgovori na najveće izazove.

Microsoft razvija i održava partnerstvo s državnim institucijama u Hrvatskoj i vladama u Europskoj uniji kako bi im pomogla u modernizaciji, poboljšanju usluga građanima, smanjenju troškova i postizanju više. Prvog dana WinDays18 Business konferencije u programu namijenjenom Javnom sektoru sudionici će moći poslušati predavanja predstavnika javnog sektora i tehnoloških stručnjaka iz Hrvatske i EU. Predavači će podijeliti svoja razmišljanja o digitalnim trendovima i predstaviti najbolje prakse i primjere inovacija u javnom sektoru.

Novo izdanje ove tradicionalne konferencije, koja je odavno prerasla domaće i regionalne okvire, ponovno će sudionicima ponuditi pregršt zanimljivih tema i vrhunskih govornika i predavača. Poslovni dio događaja održava se 24. i 25. travnja, dok je tehnološka konferencija na programu od 25. do 27. travnja. Svi će se programi ponovno odvijati na otoku Sveti Nikola kod Poreča, a svi zainteresirani još se uvijek stignu prijaviti. Prijave i informacije o kotizacijama pronaći ćete na službenim stranicama WinDaysa.