Javni sektor po prvi će put imati vlastiti programski smjer na WinDaysima

Javni sektor po prvi će put imati vlastiti programski smjer na WinDaysima

Polagano se približava 18. izdanje Microsoftove tehnološko – poslovne konferencije WinDays do koje je ostalo manje od mjesec dana. Brojni sudionici i gosti iz ICT svijeta i drugih industrija okupit će se od 24. do 27. travnja u Poreču, a konferencija od ove godine ima nekoliko novosti.

Već smo spominjali kako vlastiti smjer dobivaju financijske institucije, a puno će riječi biti i o zdravstvu, budući da su Hospital Daysi sada dio WinDaysa. Velika je novost i što će zasebni smjer sada imati i javni sektor. Digitalna transformacija u javnom sektoru je u tijeku, a uz korištenje Microsoftove platforme za oblak, ona omogućuje kreativne načine da se odgovori na najveće izazove.

Microsoft razvija i održava partnerstvo s državnim institucijama u Hrvatskoj i vladama u Europskoj uniji kako bi im pomogla u modernizaciji, poboljšanju usluga građanima, smanjenju troškova i postizanju više. Prvog dana WinDays18 Business konferencije u programu namijenjenom Javnom sektoru sudionici će moći poslušati predavanja predstavnika javnog sektora i tehnoloških stručnjaka iz Hrvatske i EU. Predavači će podijeliti svoja razmišljanja o digitalnim trendovima i predstaviti najbolje prakse i primjere inovacija u javnom sektoru.

Novo izdanje ove tradicionalne konferencije, koja je odavno prerasla domaće i regionalne okvire, ponovno će sudionicima ponuditi pregršt zanimljivih tema i vrhunskih govornika i predavača. Poslovni dio događaja održava se 24. i 25. travnja, dok je tehnološka konferencija na programu od 25. do 27. travnja. Svi će se programi ponovno odvijati na otoku Sveti Nikola kod Poreča, a svi zainteresirani još se uvijek stignu prijaviti. Prijave i informacije o kotizacijama pronaći ćete na službenim stranicama WinDaysa.

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.