Iznimno snažan rast transakcija virtualnim karticama

Iznimno snažan rast transakcija virtualnim karticama

Foto: DepositPhotos

Nova studija Juniper Researcha otkrila je da će broj transakcija virtualnim karticama premašiti 121 milijardu globalno do 2027. godine; povećavajući se s 28 milijardi u 2022. To predstavlja rast od 340 posto.

Predviđa se da će sve veća integracija virtualnih kartica s postojećim uslugama digitalnih novčanika, kao što su Apple Pay i Google Pay, potaknuti ovaj rast iskorištavanjem postojećih značajnih baza korisnika ovih digitalnih novčanika. Virtualna kartica je nasumično generirani broj kartice povezan s računom za plaćanje.

Istraživanje je pokazalo da će globalni broj transakcija virtualnim karticama putem mobilnih metoda plaćanja porasti s 5 milijardi u 2022.

na 53 milijarde u 2027., kako se usvajanje virtualnih kartica u beskontaktnom plaćanju ubrzava. Identificirao je uključivanje virtualnih kartica kao ključni tržišni pokretač potrošačkog prihvaćanja beskontaktnog plaćanja u gospodarstvima koja se brzo razvijaju, poput Indije. To im omogućuje da zadovolje tržišnu potražnju za praktičnim opcijama plaćanja tijekom naplate među populacijom koja ne koristi banke.

Virtualne kartice suočavaju se s velikom konkurencijom drugih načina plaćanja, poput tradicionalnih beskontaktnih kartica i QR kodova.

Međutim, izvješće predviđa da će sigurna priroda virtualnih kartica potaknuti potražnju na tržištu koje je sve svjesnije sigurnosti.

Osim toga, izvješće predviđa da će SAD ostvariti 71 milijardu dolara prihoda od B2B virtualnih kartica do 2027.; predstavlja 72% globalnog prihoda. Predviđa se da će sve veća upotreba virtualnih kartica u zdravstvenom sektoru biti ključna za poticanje ovog rasta, pri čemu će se virtualne kartice sve više koristiti za plaćanje zaliha i opreme zbog brzine transakcija i inherentne sigurnosti ove metode plaćanja.

Kao odgovor, potiče prodavače virtualnih kartica da ponude integraciju sa softverom za plaćanje računa, kao što su MineralTree i WEX, kako bi pojednostavili proces plaćanja koji provode glavni pružatelji zdravstvenih usluga u SAD-u.

Još iz kategorije

Proslava Sveučilišnog dana e-učenja i 15 godina Centra za e-učenje Srca

Proslava Sveučilišnog dana e-učenja i 15 godina Centra za e-učenje Srca

09.12.2022.

U Srcu je održan Sveučilišni dan e-učenja i proslava 15 godina rada Centra za e-učenje Srca. Proslavi su prisustvovali brojni uzvanici iz sustava znanosti i visokog obrazovanja – korisnici usluga Centra za e-učenje Srca te suradnici i članovi mreže e-učenja koju Srce kontinuirano gradi.

Otvoren NEM Zagreb 2022

Otvoren NEM Zagreb 2022

09.12.2022.

Počelo je drugo izdanje eventa NEM Zagreb 2022, događanje usmjereno na razvoj TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi, koje se održava u legendarnom zagrebačkom Esplanade Zagreb Hotelu do petka, 9. prosinca.

AT&T priznao nedolično ponašanje i platio kaznu

AT&T priznao nedolično ponašanje i platio kaznu

09.12.2022.

Američki operater AT&T pristao je platiti američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC) 6,3 milijuna dolara. Taj je potez poduzet kako bi se riješile optužbe za nedolično ponašanje od strane trojca rukovoditelja za odnose s investitorima, podvlačeći crtu ispod pitanja koje datira iz 2016. godine.