Iznimno snažan rast transakcija virtualnim karticama

Iznimno snažan rast transakcija virtualnim karticama
DepositPhotos

Nova studija Juniper Researcha otkrila je da će broj transakcija virtualnim karticama premašiti 121 milijardu globalno do 2027. godine; povećavajući se s 28 milijardi u 2022. To predstavlja rast od 340 posto.

Predviđa se da će sve veća integracija virtualnih kartica s postojećim uslugama digitalnih novčanika, kao što su Apple Pay i Google Pay, potaknuti ovaj rast iskorištavanjem postojećih značajnih baza korisnika ovih digitalnih novčanika. Virtualna kartica je nasumično generirani broj kartice povezan s računom za plaćanje.

Istraživanje je pokazalo da će globalni broj transakcija virtualnim karticama putem mobilnih metoda plaćanja porasti s 5 milijardi u 2022.

na 53 milijarde u 2027., kako se usvajanje virtualnih kartica u beskontaktnom plaćanju ubrzava. Identificirao je uključivanje virtualnih kartica kao ključni tržišni pokretač potrošačkog prihvaćanja beskontaktnog plaćanja u gospodarstvima koja se brzo razvijaju, poput Indije. To im omogućuje da zadovolje tržišnu potražnju za praktičnim opcijama plaćanja tijekom naplate među populacijom koja ne koristi banke.

Virtualne kartice suočavaju se s velikom konkurencijom drugih načina plaćanja, poput tradicionalnih beskontaktnih kartica i QR kodova.

Međutim, izvješće predviđa da će sigurna priroda virtualnih kartica potaknuti potražnju na tržištu koje je sve svjesnije sigurnosti.

Osim toga, izvješće predviđa da će SAD ostvariti 71 milijardu dolara prihoda od B2B virtualnih kartica do 2027.; predstavlja 72% globalnog prihoda. Predviđa se da će sve veća upotreba virtualnih kartica u zdravstvenom sektoru biti ključna za poticanje ovog rasta, pri čemu će se virtualne kartice sve više koristiti za plaćanje zaliha i opreme zbog brzine transakcija i inherentne sigurnosti ove metode plaćanja.

Kao odgovor, potiče prodavače virtualnih kartica da ponude integraciju sa softverom za plaćanje računa, kao što su MineralTree i WEX, kako bi pojednostavili proces plaćanja koji provode glavni pružatelji zdravstvenih usluga u SAD-u.