Između Samsunga i Googlea nema napetosti, Pichaiu nije jasan Microsoft

Između Samsunga i Googlea nema napetosti, Pichaiu nije jasan Microsoft
Google

Sundar Pichai iz Googlea, zadužen za razvoj Androida, izjavio je novinarima na MWC-u 2014 kako Google nije nikada ni pomišljao da krene natjecanje s Facebookom oko preuzimanja aplikacije WhatsApp.

Pichai je odgovarao i na pitanja o otvorenosti Androida, te je rekao kako je Android otvoren sustav za sve one koji to žele, pa je tako spomenuo i primjer Nokijine nove linije telefona X pogonjenih Android AOSP verzijom, čime se ponovno dokazuje da otvorenost koda nije laž. Pichai ipak priznaje kako mu nije jasna mobilna strategija Microsofta.

Novinare je zanimao i sljedeći Nexus smartphone, a Sundar Pichai je rekao kako se uređaj sigurno neće naći u prodaji u prvoj polovici godine, pa možemo očekivati da će kao i prethodni modeli Nexus 4 i Nexus 5, i Nexus 6 biti lansiran negdje tijekom druge polovice godine.

Pichai se osvrnuo i na odnos Googlea i Samsunga koji je opisao kao puno "dosadniji" nego što to mediji prikazuju. Također je potvrdio kako će idući model Galaxy S6 i dalje biti pogonjen Androidom, te da bi mu bilo draže da je Gear 2 pogonjen Androidom umjesto Tizenom, jer smatra da je Gear 2 samo jedan među stotinama drugih.

Što se tiče sigurnosti Android sustava, Pichai smatra kako ga hakeri najviše napadaju jer je najpopularniji. Naravno, napomenuo je kako se Google brine za sigurnost i da će poduzeti daljnje korake kako bi ta sigurnost bila na što višem nivou.