Izložba 'Trenutak' okupila poznate i nagrađivane fotografije snimljene Huawei pametnim telefonima

Izložba 'Trenutak' okupila poznate i nagrađivane fotografije snimljene Huawei pametnim telefonima

Foto: Petar Krešimir Furjan

U današnje vrijeme brojne vrhunske fotografije snimljene su pametnim telefonima koji su svojom dostupnošću podržali popularizaciju fotografije. Pametne telefone danas često koriste i vrhunski fotografi, a Huawei je zato odlučio okupiti radove poznatih hrvatskih i slovenskih fotografa raznih profila na izložbi nazvanoj „Trenutak“.

Izloženi radovi razlikuju se u motivima i vrsti fotografije, no povezuje ih činjenica kako su „ulovljeni“ Huawei mobilnim telefonima. Fotografije Tomislava Možea, Domagoja Severa, Aleša Bravničara, Petra Krešimira Furjana, Olega Maštruka, Jake Ivančiča, Marjana Radovića, Roberta Pavića i Tibora Goloba od 22. srpnja do 26. kolovoza proći će tri hrvatska grada – Rijeku, Zagreb i Split.

Posjetitelji Tower Centra u Rijeci od 22. do 28. srpnja imat će priliku pogledati vrhunske fotografije iznimnih trenutaka koji su zapeli za oštro oko hrvatskih i slovenskih fotografa. Izložba potom seli u Zagreb, od 29. srpnja do 4. kolovoza moći će se pogledati u City Centru East, a nakon toga od 5. do 18. kolovoza u City Centru West. Posljednji grad koji će ugostiti izložbu „Trenutak“ je Split, u čijem će City Centru od 20. do 26. kolovoza biti izloženi vrhunski fotografski radovi. Izložba se zatvara u City Parku Ljubljana, gdje će radovi biti izloženi od 20. kolovoza do 10. rujna.

Huaweijevi pametni telefoni redovito se nalaze na vrhu ljestvica kada je u pitanju mobilna fotografija, a u kompaniji su izrazito ponosni na partnerstvo s Leicom, cijenjenom njemačkom tvrtkom koja se bavi optikom i izradom fotoaparata. Huawei svake godine za svoje korisnike organizira i Next Image foto natječaj s vrlo bogatim nagradnim fondom, a zainteresirani još uvijek stignu prijaviti svoje radove do kraja kolovoza.

Ove se godine paralelno uz globalno, održava i lokalno natjecanje tako da hrvatski korisnici imaju duplo više razloga za prijavu svojih radova. Rok za prijavu je 31. srpnja u 23:59, dok je prijave moguće izvršiti preko lokalne Huawei forum stranice – kategorija Galerija.

Kada je riječ o telefonima s vrhunskim kamerama, krajem ožujka ove godine predstavljena je Huawei P40 serija koja još jednom podiže ljestvicu mobilne fotografije uz brojne napredne mogućnosti. Huaweijeva P serija poznata je po impresivnom dizajnu i vrhunskim performansama, pogotovo na polju kamere, a tako je i ove godine. Kao najmoćniji uređaj serije ističe se Huawei P40 Pro+ s peterostrukim sustavom stražnje kamere razvijenim u suradnji s Leica-om, a osim poboljšanja na svim područjima, fotografije su vrhunske kvalitete, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Još iz kategorije

Europa snažnije kreće u utrku u superračunalstvu

Europa snažnije kreće u utrku u superračunalstvu

22.09.2020. komentiraj

Europska komisija predložila je novu Uredbu o Zajedničkom poduzeću za europsko računalstvo visokih performansi (EuroHPC) kako bi se zadržala i unaprijedila vodeća uloga Europe u superračunalstvu i kvantnom računalstvu. Tim sredstvima podupirat će se istraživanje i inovacije u području novih superračunalnih tehnologija, sustava i proizvoda, poticati razvoj vještina potrebnih za korištenje te infrastrukture i postaviti temelji prvorazrednog ekosustava u Europi. Prijedlog bi omogućio ulaganja u sljedeću generaciju superračunala u vrijednosti od 8 milijardi eura, što je znatno više nego u sadašnjem proračunu.

Griješim, dakle učim: Domaći poduzetnici dijele svoje uspone i padove

Griješim, dakle učim: Domaći poduzetnici dijele svoje uspone i padove

22.09.2020. komentiraj

Hrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske od rujna do studenoga organizira BizHack Startup Caffe. Radi se o ciklusu od pet online susreta s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata. Tema prvog BizHack Startup Caffea je  “Griješim, dakle učim”, a održat će se 23. rujna s početkom u 17h.

Bolt uveo još povoljniju kategoriju – Bolt Economy

Bolt uveo još povoljniju kategoriju – Bolt Economy

21.09.2020. komentiraj

Bolt uveo je novu kategoriju u svojoj mobilnoj aplikaciji koja omogućuje korisnicima još povoljnije kretanje gradom. Kategorija Bolt Economy za sada je dostupna u Zagrebu, a korisnici mogu uštedjeti do 20 posto u odnosu na standardne cijene.