Izazovi za brendove, potrošače i tržište oglašavanja u doba umjetne inteligencije

Izazovi za brendove, potrošače i tržište oglašavanja u doba umjetne inteligencije

Sve je bliže novo, jedanaesto uzastopno izdanje Weekend Media Festivala koji se i ove godine održava u Rovinju. Jedna od vrućih tema bit će vezana uz utjecaj umjetne inteligencije na oglašivačku industriju.

Umjetna inteligencija otvorila je novi svijet brendovima koji pomoću te tehnologije mogu naučiti mnogo o preferencijama korisnika i preporučiti im sadržaje krojene prema njihovom ukusu. O prednostima, ali i izazovima upotrebe umjetne inteligencije u marketingu na WMF-u će govoriti Jason Jercinovic, voditelj marketinških inovacija u američkoj agenciji Havas.

Jercinovic je vizionarski digitalni marketingaš s više od dvadeset godina iskustva u tehnologijama, oglašavanju i marketingu, od rada sa startupima do vodećih svjetskih brendova. Jedan je od globalnih predvodnika kada je riječ o primjeni umjetne inteligencije u marketingu. U Havasu je kao globalni šef za marketinške inovacije zadužen za nove AI i CX poslovne jedinice. U radu koristi znanja iz područja umjetne inteligencije, analize podataka, tehnologije, biznis strategija i dizajna.

Umjetna inteligencija ulazi u sve pore života pa tako i u oglašavanje. Jedan od primjera su chatbotovi, sve popularnija tema u svijetu digitalnog marketinga koji, implementirani u platforme za komunikaciju i messaging aplikacije, služe za razgovor između branda i korisnika. Jercinovic se zalaže za stvaranje etičkog kodeksa koji bi ograničio korištenje umjetne inteligencije u marketingu te osigurao transparentnost i povjerenje. Na svom predavanju u sklopu WMF-a pokušat će odrediti granicu koju oglašivači nikada ne bi smjeli prijeći.