Ivana Jurin Puhalo imenovana novom pravnom zastupnicom BSA u Hrvatskoj

Ivana Jurin Puhalo imenovana novom pravnom zastupnicom BSA u Hrvatskoj
Dražen Tomić

BSA The Software Alliance imenovala je Ivanu Jurin Puhalo na mjesto pravnog zastupnika i glasnogovornika BSA u Hrvatskoj. Ivana Jurin Puhalo će predstavljati BSA, vodećeg svjetskog zastupnika softverske industrije, u svim globalnim i lokalnim antipiratskim programima organizacije te programima zaštite intelektualnog vlasništva, koji uključuju aktivnosti istraživanja, provedbe pravnih aktivnosti, marketinga i odnosa s javnošću, kao i edukacije o softverskom licenciranju, upravljanju softverskom imovinom (Software Asset Management) te ostalim područjima softvera, autorskog prava i intelektualnog vlasništva.

"Pravno sigurno te inovacijski poticajno okruženje važan je čimbenik rasta domaćih tvrtki, osobito malog i srednjeg poduzetništva, a ujedno je i preduvjet novim investicijama. BSA će svojim djelovanjem raditi na jačanju pravnog okruženja koje će svim poslovnim subjektima koji djeluju u Hrvatskoj osigurati minimalne rizike poslovanja povezanog s korištenjem softvera te veću konkurentnost na tržištu. Također, naša je misija u Hrvatskoj naglasiti važnost pitanja zaštite prava na intelektualno vlasništvo u modernom društvu - samo takvo okruženje može biti osnovom inovativnosti i kreativnosti te daljnjem gospodarskom razvitku," rekla je Ivana Jurin Puhalo, nova pravna zastupnica i glasnogovornica BSA u Hrvatskoj.

Ivana Jurin Puhalo rođena je u Zagrebu, gdje je završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te položila pravosudni ispit pri Hrvatskoj odvjetničkoj komori. U svojoj odvjetničkoj praksi, specijalizirala je područja prava intelektualnog vlasništva, trgovačkog i korporativnog prava, projektnog investiranja te ugovornog prava. Često je angažirana kao konzultant domaćim i stranim kompanijama prilikom provođenja projektnih investicija, gdje od samog početka karijere stječe značajno radno iskustvo - radeći s inozemnim investitorima, specijalizirajući se u području prava intelektualnog vlasništva, zastupajući vodeće svjetske brendove u svijetu sporta i visoke mode, pružajući konzultantske usluge u području licencnih i distribucijskih ugovora te registracije i zaštite prava industrijskog vlasništva pri nadležnim tijelima.

Ona je registrirani zastupnik za žigove pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH, član Hrvatske odvjetničke komore te Hrvatske komore patentnih zastupnika i zastupnika za žigove. Također je i pravni zastupnik neprofitne Udruge nositelja prava na žig „BOA“ (Brand Owners Association), član Skupine za suradnju s nositeljima prava intelektualnog vlasništva SSNOPIV, koordinacije nadležnih državnih tijela za provedbu prava intelektualnog vlasništva te član organizacije INTA (International Trademark Association). Uz navedeno, čest je predavač o temama intelektualnog vlasništva diljem Hrvatske i svijeta.

"Pristupanjem Europskoj Uniji, ušli smo u društvo zemalja koje su vrlo napredne po pitanju razumijevanja dobrobiti i važnosti upravljanja nematerijalnom imovinom kao što je softver. U budućem razdoblju, naša je misija da pokažemo ozbiljniji napredak, opravdamo ukazano povjerenje te dokažemo kako je Hrvatska zemlja s definiranim sustavom vrijednosti, koja razumije i prihvaća moderna tumačenja intelektualnog vlasništva i autorskog prava na softver," zaključila je Jurin Puhalo.