IT izazovi u financijskom sektoru

IT izazovi u financijskom sektoru

Foto: Fotolia

Osječka tvrtka Abba održat će u Zagrebu 05. i 06. lipnja u prostorijama Microsoft Hrvatska dvodnevnu konferenciju za predstavnike financijskih institucija, pod nazivom „IT izazovi u financijskom sektoru“.

Na konferenciji će biti riječi o raznim zanimljivim temama, a neke od njih su Microsoft u financijskom sektoru u regiji, 109 dana za migraciju i integraciju NovoDoba.

Govorit će se o upravljanju kontinuitetom poslovanja s naglaskom na upravljanje kriznim situacijama, Disaster Recovery, cloud infrastruktura i servisi u financijskom sektoru, IT iskustva u EU bankarstvu.

Uz sve spomenute teme, na red će doći i budući IT izazovi u financijskom sektoru, integracija document managementa u leasing sustave, integrirani IT Leasing sustav te učinkoviti HelpDesk sustavi.

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).