Isprobajte programiranje kroz igru - škola programiranja Coding Giants Hrvatska poklanja besplatan probni sat programiranja

Isprobajte programiranje kroz igru - škola programiranja Coding Giants Hrvatska poklanja besplatan probni sat programiranja
DepositPhotos

VEĆ 1600 polaznika prošlo je kroz besplatne radionice programiranja u školi Coding Giants Hrvatska, a svi zainteresirani to će imati priliku iskusiti ponovno!

Online radionice održat će se u subotu, 11. rujna i nedjelju, 12. rujna, a na njih se mogu prijaviti djeca i tinejdžeri u dobi od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Jedini je uvjet za najmlađe polaznike da znaju čitati, pisati i brojati do 20. Radionice su prilagođene različitim dobnim skupinama, a polaznici će se, pod vodstvom iskusnih programera, s programiranjem upoznati kroz igru!

Na rujanskim radionicama djeca od 7 do 12 godina vidjet će kako funkcionira programsko okruženje Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći uvid u osnove programskog jezika C#.

Uz sveprisutnu selidbu u virtualnu sferu, kao i mnogobrojne sate koje djeca provode isključivo konzumirajući digitalni sadržaj, učenje programiranja pametna je investicija u budućnost djeteta kojom se sati provedeni pred ekranima pretvaraju u nešto korisno. Glavni cilj besplatnih radionica je približiti djeci svijet programiranja na njima razumljiv, zanimljiv i zabavan način!

Besplatne radionice izvrsna su prilika da djeca vide sviđa li im se učenje programiranja, nakon čega mogu upisati i semestralnu školu koja započinje zadnji tjedan rujna. Naime, radionice su koncipirane kao tipičan sat programiranja u školi Coding Giants Hrvatska, tako da djeca iz prve ruke i prije upisa mogu vidjeti kako škola funkcionira.

Svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti na https://codinggiants.hr/, klikom na „Termini i upis“.

Škola programiranja Coding Giants Hrvatska sa svojim djelovanjem započela je ove godine te su iz nje već izašli programeri i programerke sa završenim prvim stupnjem tečaja. Pandemijska godina i popratna ograničenja nisu mogli ugroziti uspjeh škole, a svojim online pristupom škola želi osigurati jednak pristup učenju programiranja djeci i tinejdžerima iz cijele Hrvatske.

Iako je internet prepun sadržaja za učenje programiranja (najčešće samostalnog!), učenje programiranja u školi Coding Giants Hrvatska ne razlikuje se od onog u učionici. Profesionalni programeri razvili su tečajeve i vode ih u stvarnom vremenu, a predavanja su prilagođena dobi, znanju, vještinama i potrebama djeteta. Svi tečajevi slijede unaprijed utvrđen program, o kojem se detaljnije možete informirati na web-stranicama škole, a predavanja u zabavnom i motivirajućem okruženju vode kvalificirani nastavnici. Dakle, sa sigurnošću se može reći da je jedina razlika između tečaja Coding Giants i tečaja u učionici - stolac na kojem dijete sjedi.