iOS 7 će doživjeti drastičan redizajn korisničkog sučelja

iOS 7 će doživjeti drastičan redizajn korisničkog sučelja

Kašnjenje novog iOS 7 operativnog sustava iz Applea dogodit će se zahvaljujući engleskom dizajneru Sir Johnatanu Iveu, zaduženom industrijski dizajn u Appleu koji je nedavno preuzeo vodstvo nad dizajnerskim odjelom iOS-a od svog prethodnika Scotta Forstalla. Njegov plan za malo kašnjenje u predstavljanju iOS 7 operacijskog sustava događa se zbog činjenice kako želi završiti redizajniranje korisničkog sučelja novog operativnog sustava koje bi trebalo biti nešto sasvim novo.

Ovaj redizajn navodno će donijeti dramatične promjene u izgledu i dojmu iOS sustava u odnosu na onaj koji smo vidjeli do sada. S Johnatanom na čelu, odlučeno je kako će većina, ako ne i svi elementi korisničkog sučelja biti podvrgnuti redizajnu.

Novo korisničko sučelje izgledat će slično Windows Phone sustavu, ali ne u tolikoj mjeri da će se moći nazvati kopijom. Neke aplikacije bit će potpuno promijenjene, dok će ostatak aplikacija dobiti sitne preinake kako bi se uklopile u novi iOS 7.

Ive također potiče suradnju između odjela dizajnera softvera i hardvera kako bi se postigli što bolji rezultati. Sav ovaj posao i mala odgoda datuma izlaska iOS 7 sustava trebala bi rezultirati isporukom kvalitetnijeg proizvoda, te bi se izbjegli gafovi poput iOS 6 karata.

Nije poznato koliko će kasniti iOS 7, niti hoće li uopće kasniti, te je Apple za WWDC 2013 najavio planove u kojima će biti govora o budućnosti iOS i OS X sustavima.