Investitori nisu impresionirani igrom Super Mario Run

Investitori nisu impresionirani igrom Super Mario Run

Nintendo se odlučio s krajem 2016. godine napokon predstaviti prvu igru za pametne telefone i ta čast pripala je za Super Mario Run, koji je odmah postao potpuni hit te stigao do 40 milijuna preuzimanja u samo četiri dana. Samo, iza toga kriju se veliki problemi.

Dakle, od 15. do 19. prosinca Nintendo je "prikupljao" korisnike i s tim je sve bilo prema planu, ali činjenica da se Super Mario Run može igrati samo ukoliko ste spojeni na internet naišla je na brojne kritike i samim time pad interesa. Također, dostupan je samo za iOS. Uz to, cijena od 9,99 američkih dolara je promašena.

I dok je Nintendo s Pokemon Gó mogao vidjeti u kojem smjeru ide svijet i kako "dišu" korisnici, pogriješili su sa Super Mario Run, igrom koja bi uz nešto nižu cijenu i ukidanje nemogućnosti igranja ukoliko niste online, svakako polučila zapaženiji uspjeh.

A ne bi ni investitori bili toliko razočarani, zbog čega se Nintendo nalazi u ozbiljnim problemima i nadajmo se da će na greškama ponešto naučiti.

Uostalom, graf jasno prikazuje koliko im se obilo o glavu po pitanju interesa činjenica da su promijenili način pristupa prema korisnicima pametnih telefona...