Interes za NFT-ovima u snažnom padu

Interes za NFT-ovima u snažnom padu
DepositPhotos

Tržište nezamjenjivih tokena (NFT) kroz prošlu godinu doživjelo je izniman rast, ali interes na globalnoj razini uvelike je pao i to zorno prikazuje StockApps u svom istraživanju.

Vodi se trendovima prikupljenima na Google Trend i prema njima, interes korisnika je s maksimalnih 100 pao na svega 32 u ožujku ove godine. I čini se da taj pad nije završio te će biti nastavljen narednih mjeseci.

"Čini se da su NFT skeptici došli na svoje jer se potvrdilo ono na što su upozoravali. Naime, ne opada samo interes - prodaja NFT-a također je skočila. Iako se to očekuje od bilo koje nove tehnologije, u ovom trenutku ne možemo biti sigurni u kojem će smjeru krenuti NFT", navodi se u StockAppsovu izvještaju.

Konkretnije, skeptici su upozoravali da je cijela NFT priča podosta napuhnuta i da će u svakom trenutku taj "balončić" morati puknuti. Jer, nekako ni nije bilo realno što se dogodilo, više se potvrdila priča o iznimci koja potvrđuje pravilo.

Dakle, kad je u ožujku prošle godine digitalni umjetnik Beeple prodao svoju kolekciju Everydays:The First 5000 Days za čak 69 milijuna američkih dolara, kompletno NFT tržište doživjelo je procvat. Odjednom su mnogi željeli isto to, kupiti ili prodati nešto od značaja i obogatiti se preko noći.

Naravno, to ne ide tako. Tržište se "prenatrpalo" NFT ponudom, od koje bi rijetko što iskakalo u smislu da su ljudi spremni kupovati. Većina je ipak bila zainteresirana isključivo za prodaju.

Kad nije prošlo prema očekivanjima, interes je splasnuo i Google Trend pokazuje da se metaverzum kao pojam vinuo u nebesa po pitanju interesa. Pitanje je koliko će i to trajati, u današnje vrijeme fokus se ne uspijeva dugo držati na jednoj stvari...