Interes Europljana za instalacijom kripto aplikacija u drastičnom padu

Interes Europljana za instalacijom kripto aplikacija u drastičnom padu

Foto: DepositPhotos

Drastični pad vrijedno tržišta kriptovaluta imao je kao posljedicu i pad u smislu korištenja te preuzimanja aplikacija koje se tiču kriptovaluta. Ponajprije se to odnosi na Europu, čiju je situaciju analizirao StopckApps.

Naime, korisnici su instalirali 20 posto aplikacija ove vrste tijekom prvog kvartala ove, a u usporedbi s prvim kvartalom prošle godine. Konkretnije, riječ je o njih 19,9 milijuna u odnosu na 24,8 milijuna iz 2021.

Također, ako gledamo razliku na kvartalnoj razini, tad je još gore jer u posljednja tri mjeseca prošle godine, postavljeno je 28,9 milijuna kriptoaplikacija na uređaje u Europi. No, bez obzira na lošiju sliku kroz prva tri mjeseca 2022., daleko je to od problema iz trećeg kvartala 2021., kad se instalirao svega 13,3 milijuna aplikacija ove vrste. Bio je to ogroman pad u odnosu na drugi kvartal prošle godine i 30,3 milijuna instaliranih kriptoaplikacija.

Matematika je jednostavna, u prošloj godini instalirano je 97 milijuna kriptoaplikacija i to je apsolutni rekord jer u 2020. se radilo o njih 16 milijuna, a u 2019. o svega sedam milijuna. Jasno je i koliko se tržište razvilo kroz protekle dvije godine.

Kad se pak gleda aplikacije zasebno, KuCoin i MetaMask su najbržerastuće u Europi, a među zemljama prednjače Turska i Velika Britanija.

Jasno, kad se oporavi stanje na kriptotržištu, automatski će se poboljšati i stanje vezano uz kompletni ekosustav, što podrazumijeva i aplikacije. Upravo zato je iznimno štetno kad kriptovalute gube na vrijednosti, to ispadne jedan uistinu neugodan domino efekt...

A pad je krenuo nakon studenoga prošle godine, kad su zabilježeni rekordi u smislu vrijednosti kriptotržišta. Bitcoin je klasično boravio na vrhu, ali NFT je izgledao kao da neće nestati samo tako, kao da je to jedan dugoročni i stabilni hit. Nažalost, nije ispalo tako... Barem kroz ovih nekoliko posljednjih mjeseci.

Još iz kategorije

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

30.06.2022.

Na nedavno održanom webinaru Counterpoint Researcha po nazivom „Trendovi u fotografiranju pametnim telefonima: novi smjerovi u snimanju čarobnih trenutaka“, Herve Macudzinski, direktor znanosti o slikama u DXOMARK-u, podijelio je svoja razmišljanja o tome kako korisnici mogu dobiti vrhunsku fotografiju, čak i s pametnim telefonima.

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

30.06.2022.

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

30.06.2022.

U Buzinu je jučer postavljen prvi punjač za električna vozila u stupu javne rasvjete. Radi se o testnom punjaču koji će, u sklopu najavljenog pilot projekta koji bi se trebao provesti sljedeće godine u tri do pet gradova, biti ugrađen u 200-tinjak stupova u jednom od planiranih gradova.