Intelovo mini računalo veličine SD kartice ipak neće biti tako maleno

Intelovo mini računalo veličine SD kartice ipak neće biti tako maleno

Intel je na ovogodišnjem CES-u na velika vrata predstavio Edison, maleni PC baziran na Linuxu sa podrškom za Bluetooth i WiFi, a sve to stisnuto je u veličinu SD kartice. No, svega nekoliko mjeseci prije lansiranja proizvoda, Intel je odlučio napraviti zaokret u proizvodnji.

Predstavljeni Edison bio je baziran na Quark SoC-u, koji je specijalno dizajniran za nosive uređaje i Internet of Things (IoT), no Edison koji će biti komercijalno dostupan ipak neće biti baziran na ovoim čipsetu, već na tradicionalnom Atom čipu koji se inače koristi u mnogim Windows tabletima i hibridima.

Edisonov PC baziran na Atom čipsetu trebao bi ipak dati bolje performanse i dodatne opcije povezivanja u usporedbi sa Quarkom, i to za manje novca, no veličina malenog PC-a ipak neće biti tako malena kao što je to slučaj sa Quark modelom koji je veličine SD kartice.

Intel je poručio kako i dalje nastavljaju raditi na Quarku, no da će uređaji koji na tržište trebaju stići ovog ljeta će biti „nešto veći“ nego što su prvotno predstavljali.