Intel predstavio novu mikroarhitekturu Silvermont

Intel predstavio novu mikroarhitekturu Silvermont
Fotolia

Intel Corporation danas je predstavio svoju novu mikroarhitekturu Silvermont niske potrošnje energije i visokih performansi.

Tehnologija je izrazito usmjerena na ispunjavanje potreba za niskom potrošnjom energije u tržišnim segmentima koji se protežu od pametnih telefona do podatkovnih centara. Silvermont će biti temelj niza inovativnih proizvoda koji će se na tržištu početi pojavljivati kasnije ove godine, a proizvodit će se pomoću Intelova vrhunskog 22-nanometarskog Tri-Gate SoC proizvodnog procesa, koji nudi znatna povećanja performansi i veću energetsku učinkovitost.

"Silvermont je velik korak naprijed: to je potpuno nov tehnološki temelj namijenjen budućnosti, koji će svoju primjenu pronaći u brojnim proizvodima i tržišnim segmentima. Prve probe naših 22-nanometarskih sustava na čipu, uključujući 'Bay Trail' i 'Avoton', već donose pozitivne komentare klijenata. Planiramo ubrzati buduće generacije te mikroarhitekture niske potrošnje energije u godišnjim ciklusima.", izjavio je Dadi Perlmutter, Intelov potpredsjednik i direktor za proizvode.

Mikroarhitektura Silvermont nudi vrhunsku učinkovitost mjerenu performansama po vatu. Uravnotežen dizajn donosi poboljšanu podršku za širi dinamički raspon te se bez problema skalabilno prilagođava performansama i energetskoj učinkovitosti. Prema raznim standardiziranim mjerilima Silvermont nudi i otprilike tri puta bolje vršne performanse, odnosno iste performanse uz otprilike pet puta manju potrošnju energije u odnosu na trenutnu generaciju procesorskih jezgri Intel Atom.