Intel i HP otkazuju podršku za Windows XP

Intel i HP otkazuju podršku za Windows XP

Intel i HP navode kako Windows XP odbrojava svoje posljednje dane, a datum koji je postavljen kao deadline je 08. travnja 2014. godine. Tog datuma HP i Intel neće više pružati podršku za XP sustav i kažu kako traže "nove horizonte". Microsoft svojim korisnicima također preporučuje da prijeđu na novi, moderniji desktop.

HP je odlučio pomoći  korisnicima svojih osobnih računala koji i dalje koriste Windows XP tako što će podržati migraciju. Što se Intela tiče,  oni smatraju kako će prestanak podrške za XP osigurati toliko potrebno „osvježenje“ kada je riječ o poslovanju.

Čini se kako bi se svi oni samo tako htjeli riješiti dobrog starog XP-a, no podaci govore kako čak 31,22 % korisnika ima XP na svojim zaslonima. Izgleda da korisnici ne žele samo tako mijenjati ono što im je dobro, a to se pak ne sviđa HP i Intelu. I oni su malo skeptični oko toga hoće li baš 8.travnja biti the end za Windows XP.

"Zapamtite, kraj života za Windows XP  je u travnju, vjerujemo da će nadogradnja hardvera osvježiti poslovanje - bilo da se radi o Windows 7 ili Windows 8.1 sustavu." - izjavio Intelov generalni direktor PC Client Group, Kirk Skaugen.

Zanimljivo je kako se u njegovoj izjavi ne precizira točno datum prestanka podrške za Windows XP. XP je svoj život produljio nakon katastrofe s Vistom, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li Intel i HP održati obećanje kako nakon 08. travnja više neće pružati podršku za njega.