Innovation Academy organizira zimsku školu za srednjoškolce

Innovation Academy organizira zimsku školu za srednjoškolce

Foto: DepositPhotos

Innovation Academy je edukativni program za mlade srednjoškolske dobi, a bavi se temama programiranja, novih tehnologija i komunikacijskih vještina. Trodnevna zimska škola od srijede 9.do petka i 11. siječnja u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu. Škola se sastoji od tri paralelna programa: IT Genius, Future Leader i Tech Wizard.

IT Genius program je u kojem se objašnjavaju osnove programerske logike. Polaznici će na zabavan naučiti koristiti programske jezike PHP, C# i Javascript, a rezultate programiranja moći će vidjeti već isti dan kroz izradu jednostavnih aplikacija.

Future Leader posvećen je otkrivanju osobnih snaga i potencijala. Program će demonstrirati strategije ostvarivanja ciljeva i rješavanja dilema vezanih za želje i interese. Uz to, kroz druženje i igre, razvijaju se vještine suradnje u timu, kao i vođenja drugih. Također će se raditi i na vještinama prezentacije.

Tech Wizard je usmjeren na razumijevanje novih tehnologija poput umjetne inteligencije, proširene i virtualne realnosti, Blockchaina, Big Data i drugih. Posebna pozornost bit će stavljena na razumijevanje vlastitog odnosa prema tehnologiji te kreativnim strategijama za osmišljavanje tehnoloških inovacija.

Innovation Academy organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, organizacija zaslužna za brojne projekte iz područja tehnologija, inovativnog poduzetništva i djelovanja mladih. Sudjelovanje na trodnevnoj zimskoj školi stoji 390 kuna.

Još iz kategorije

Bliži se treće izdanje beogradske eSecurity konferencije

Bliži se treće izdanje beogradske eSecurity konferencije

25.03.2019. komentiraj

Treća eSecurity konferencija, koju organizira udruga eSigurnost, održat će se od 3. do 5. travnja u hotelu Holiday Inn u Beogradu. Svaki sudionik konferencije na njoj će moći prikupiti do 18 CPE bodova kojima se potvrđuje stručno usavršavanje.

Huawei radi na vlastitom OS-u za slučaj da ostane bez mogućnosti korištenja Androida i Windows

Huawei radi na vlastitom OS-u za slučaj da ostane bez mogućnosti korištenja Androida i Windows

25.03.2019. komentiraj

Kineski Huawei ima velike planove, a jedan od njih jest načiniti svoj mobilni operativni sustav pa da njegovi pametni telefoni i tableti prestanu ovisiti o Googleu i njegovu Androidu, na čemu se radi od 2012. godine. Dakle, stvar je ozbiljna i u konačnici bi ona bila nešto kao Samsungov Tizen, samo funkcionalnije, ili Appleov iOS.

Dobar vjesnik onog što dolazi

Dobar vjesnik onog što dolazi

23.03.2019. komentiraj

Investitori u nekretnine postaju sve oprezniji zbog zabrinutosti oko političke neizvjesnosti, trgovinskih ratova i sve sporijeg gospodarskog rasta na ključnim tržištima diljem svijeta, navodi se u globalnom izdanju Emerging Trends in Real Estate za 2019. godinu, godišnjem izvješću koje prati stavove ulagača u nekretnine, a koji zajednički objavljuju Urban Land Institute (ULI) i PwC. U izvješću se navodi kako se ulagači pokušavaju zaštititi od takvih kretanja, istodobno revidirajući tradicionalne poslovne i valuacijske modele, odgovarajući time na promjenjive zahtjeve potrošača.