Innovation Academy organizira zimsku školu za srednjoškolce

Innovation Academy organizira zimsku školu za srednjoškolce

Foto: DepositPhotos

Innovation Academy je edukativni program za mlade srednjoškolske dobi, a bavi se temama programiranja, novih tehnologija i komunikacijskih vještina. Trodnevna zimska škola od srijede 9.do petka i 11. siječnja u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu. Škola se sastoji od tri paralelna programa: IT Genius, Future Leader i Tech Wizard.

IT Genius program je u kojem se objašnjavaju osnove programerske logike. Polaznici će na zabavan naučiti koristiti programske jezike PHP, C# i Javascript, a rezultate programiranja moći će vidjeti već isti dan kroz izradu jednostavnih aplikacija.

Future Leader posvećen je otkrivanju osobnih snaga i potencijala. Program će demonstrirati strategije ostvarivanja ciljeva i rješavanja dilema vezanih za želje i interese. Uz to, kroz druženje i igre, razvijaju se vještine suradnje u timu, kao i vođenja drugih. Također će se raditi i na vještinama prezentacije.

Tech Wizard je usmjeren na razumijevanje novih tehnologija poput umjetne inteligencije, proširene i virtualne realnosti, Blockchaina, Big Data i drugih. Posebna pozornost bit će stavljena na razumijevanje vlastitog odnosa prema tehnologiji te kreativnim strategijama za osmišljavanje tehnoloških inovacija.

Innovation Academy organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, organizacija zaslužna za brojne projekte iz područja tehnologija, inovativnog poduzetništva i djelovanja mladih. Sudjelovanje na trodnevnoj zimskoj školi stoji 390 kuna.

Još iz kategorije

Collina osigurao najposjećenije predavanje u 13 godina Combis konferencije

Collina osigurao najposjećenije predavanje u 13 godina Combis konferencije

20.06.2019. komentiraj

Trinaesta Combis konferencija, središnje godišnje događanje u organizaciji Combisa, odlično je ocjenjena od strane sudionika te je opravdala visoka očekivanja publike i organizatora. Tako je predavanje Pierluigija Colline, bivšeg nogometnog suca i jednog od najpoznatijih osoba na planeti okupilo ukupno 311 sudionika, što je rekordan broj posjetitelja na plenarnom predavanju Combis konferencije.

Samo OiV predao ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1

Samo OiV predao ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1

18.06.2019. komentiraj

Tvrtka u državnom vlasništvu Odašiljači i veze jedina je predala ponudu za DVB-T2 multiplekse M1, M2 i L1 kojima će se u potpunosti omogućiti dolazak Full HD TV-a na hrvatsko televizijsko tržište i izvan IPTV platformi.

HANFA razmatra trajnu zabranu trgovanja binarnim opcijama u Hrvatskoj

HANFA razmatra trajnu zabranu trgovanja binarnim opcijama u Hrvatskoj

18.06.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), zbog sve češćih upita građana, upozorava javnost na povećan oprez prilikom trgovanja CFD-ovima (ugovori za razlike), binarnim opcijama i drugim visokorizičnim financijskim instrumentima, a posebno stoga što se trgovanje takvim proizvodima prvenstveno odvija on-line i preko manje poznatih inozemnih posrednika. U posljednje vrijeme zapaženi su slučajevi trgovanja putem internetskih stranica