Innovation Academy organizira zimsku školu za srednjoškolce

Innovation Academy organizira zimsku školu za srednjoškolce

Foto: DepositPhotos

Innovation Academy je edukativni program za mlade srednjoškolske dobi, a bavi se temama programiranja, novih tehnologija i komunikacijskih vještina. Trodnevna zimska škola od srijede 9.do petka i 11. siječnja u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu. Škola se sastoji od tri paralelna programa: IT Genius, Future Leader i Tech Wizard.

IT Genius program je u kojem se objašnjavaju osnove programerske logike. Polaznici će na zabavan naučiti koristiti programske jezike PHP, C# i Javascript, a rezultate programiranja moći će vidjeti već isti dan kroz izradu jednostavnih aplikacija.

Future Leader posvećen je otkrivanju osobnih snaga i potencijala. Program će demonstrirati strategije ostvarivanja ciljeva i rješavanja dilema vezanih za želje i interese. Uz to, kroz druženje i igre, razvijaju se vještine suradnje u timu, kao i vođenja drugih. Također će se raditi i na vještinama prezentacije.

Tech Wizard je usmjeren na razumijevanje novih tehnologija poput umjetne inteligencije, proširene i virtualne realnosti, Blockchaina, Big Data i drugih. Posebna pozornost bit će stavljena na razumijevanje vlastitog odnosa prema tehnologiji te kreativnim strategijama za osmišljavanje tehnoloških inovacija.

Innovation Academy organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, organizacija zaslužna za brojne projekte iz područja tehnologija, inovativnog poduzetništva i djelovanja mladih. Sudjelovanje na trodnevnoj zimskoj školi stoji 390 kuna.

Još iz kategorije

Najavljena treća eSecurity konferencija 2019

Najavljena treća eSecurity konferencija 2019

17.01.2019. komentiraj

Nakon dvije uspješne međunarodne konferencije na temu IT sigurnosti i zaštite informacija Udruženje eSigurnost najavljuje organizaciju svoje treće eSecurity konferencije, koja se održava od 3. do 5. travnja 2019. godine u Hotelu Holiday Inn u Beogradu.

Ovog tjedna održava se novi Elektroboj

Ovog tjedna održava se novi Elektroboj

17.01.2019. komentiraj

Elektroboj, natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike započinje svečanim otvorenjem 17. siječnja 2019. u 15 sati u dvorani A211 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

CES 2019: Bellov koncept koji će trebati dorade

CES 2019: Bellov koncept koji će trebati dorade

16.01.2019. komentiraj

Poznati svjetski proizvođač helikoptera američki Bell na ovogodišnjem je CES-u predstavio nekoliko noviteta od dvaju malih četveromotornih dronova za prijevoza paketa od 35 kilograma na više, pa sve do velikog hexacoptera namijenjenog prijevozu putnika. Najvažnija inovacija je da je riječ o letjelicama pogonjenim hibridnim pogonom - odnosno motori će proitvoditi struju koja će poslije pokretati motore dok će postojati i poseban baterijski sustav za slučaj otkazivanja motora koji će omogućiti sigurno slijetanje.