Innovation Academy organizira zimsku školu za srednjoškolce

Innovation Academy organizira zimsku školu za srednjoškolce
DepositPhotos

Innovation Academy je edukativni program za mlade srednjoškolske dobi, a bavi se temama programiranja, novih tehnologija i komunikacijskih vještina. Trodnevna zimska škola od srijede 9.do petka i 11. siječnja u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu. Škola se sastoji od tri paralelna programa: IT Genius, Future Leader i Tech Wizard.

IT Genius program je u kojem se objašnjavaju osnove programerske logike. Polaznici će na zabavan naučiti koristiti programske jezike PHP, C# i Javascript, a rezultate programiranja moći će vidjeti već isti dan kroz izradu jednostavnih aplikacija.

Future Leader posvećen je otkrivanju osobnih snaga i potencijala. Program će demonstrirati strategije ostvarivanja ciljeva i rješavanja dilema vezanih za želje i interese. Uz to, kroz druženje i igre, razvijaju se vještine suradnje u timu, kao i vođenja drugih. Također će se raditi i na vještinama prezentacije.

Tech Wizard je usmjeren na razumijevanje novih tehnologija poput umjetne inteligencije, proširene i virtualne realnosti, Blockchaina, Big Data i drugih. Posebna pozornost bit će stavljena na razumijevanje vlastitog odnosa prema tehnologiji te kreativnim strategijama za osmišljavanje tehnoloških inovacija.

Innovation Academy organizira Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, organizacija zaslužna za brojne projekte iz područja tehnologija, inovativnog poduzetništva i djelovanja mladih. Sudjelovanje na trodnevnoj zimskoj školi stoji 390 kuna.