Inicijativa “Kreativci i IT-jevci za poduzetnike“:

Inicijativa “Kreativci i IT-jevci za poduzetnike“:

Pružatelji IT i kreativnih usluga u zadnjih nekoliko tjedana primjećuju povećani interes mikro i malih poduzetnika za uspostavom barem osnovnog prisustva online. Tvrtke koje do sada možda i nisu imale toliko potrebe prodavati putem interneta ili komunicirati s potencijalnim kupcima putem društvenih mreža, sada se, htjele ili ne htjele, suočavaju s novom realnošću, i to čine u velikoj utrci s vremenom, učeći i savladavajući prepreke po putu.

Hrvatski kreativci i IT-jevci vidjeli su da se ti poduzetnici muče s online poslovanjem i da zapravo ne znaju odakle krenuti. Neki od tih kreativaca i IT-jevaca, koji su i sami mikro i mali poduzetnici, odlučili su ponuditi svoje usluge, servise i proizvode po povoljnijim uvjetima.

Višnja Željeznjak, konzultantica za razvoj poslovnih web stranica iz tvrtke Logit, odlučila je skupiti sve te različite ponude na jednom mjestu i pozvati sve poduzetnike kojima te ponude trebaju da ih iskoriste u ovom izazovnom razdoblju. U Višnjinom postu na Linkedinu objavljenom 7. travnja nalazi se popis od trenutno 30 i više različitih ponuda koje se nude ili besplatno, ili uz značajne popuste, po načelu “platite koliko možete“, s odgodom plaćanja, s plaćanjem na rate, ili u nekoj kombinaciji navedenog.

Na popisu se mogu naći usluge kao što su savjetovanje za digitalni marketing, prevođenje, dizajn, izrada web trgovina, izrada web stranica i web aplikacija, pisanje sadržaja za web stranice, vođenje oglašivačkih kampanja, pomoć pri dobivanju HAMAG-ovih kredita i zajmova, itd.

Osim usluga, tu je i mogućnost sniženog korištenja različitih online servisa i aplikacija, poput uvrštenja u online kataloge i tražilice proizvoda, tvrtki, web trgovina i OPG-ova, korištenja SMS sustava, izrade chatbotova, korištenja financijskih servisa i slično.

Naposljetku, dostupne su i digitalne knjige i vodiči za pisanje sadržaja web stranica, kao i savjetodavne radionice te online edukacije.

Kreativci i IT-jevci iz cijele Hrvatske i dalje mogu nastaviti prijavljivati svoje usluge, servise i proizvode za objavu u okviru ove inicijative. Nove ponude pristižu svaki dan i redovito se obnavljaju.

Inicijativa su pozitivno ocijenili i ponuđači i poduzetnici, a podržale su je ili svoje korisnike o njoj obavijestile brojne lokalne organizacije orijentirane prema poduzetnicima, poput Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci - STEP RI, Startup inkubatora Rijeka, Riječke razvojne agencije Porin i zadarskog inkubatora Inovativni Zadar.