INFOGRAFIKA: Zašto Nintendo više nije mogao ignorirati igre na pametnim telefonima

INFOGRAFIKA: Zašto Nintendo više nije mogao ignorirati igre na pametnim telefonima

Nintendo se početkom travnja okrenuo igrama na mobilnim uređajima, a nakon Japana će MiiTomo stići do Sjedinjenih Američkih Država i najbogatijih europskih zemalja. Logičan je to potez, kojem se ionako Nintendo predugo opirao i u partnerstvu s japanskom kompanijom DeNa kreću prema naprijed.

Možda to spasi i sve slabiju prodaju posljednjih godina, koja je počela 2010. i nastavila se sve do kraja 2015. U tom je razdoblju prodaja pala za 81 posto pitanju klasičnih konzola i 57 posto po pitanju portable konzola. Bilo je vrijeme da se nešto pokuša jer popularnost Nintendovih video igara ne jenjava. Uostalom, samo u Japanu je kroz prva 24 sata MiiTomo preuzet milijun puta.

Tko zna, možda zahvaljujući novoj politici rezultati prodaje softvera budu na razinama kao rekordne 2009. godine, kad su bili na 220 milijuna. Nije nerealno jer kad se Mario i Luigi presele na mobilne uređaje malo je reći da će sve skupa "eksplodirati". Ljudi i dan danas s nestrpljenjem očekuju svaki novi nastavak tog zaraznog serijala. A tu je još i Zelda...