INFOGRAFIKA: Veliki razvoj eSporta u Europi

INFOGRAFIKA: Veliki razvoj eSporta u Europi

Foto: DepositPhotos

Razvoj eSporta na razinama je kakve još nisu zabilježene i to se itekako prepoznaje kroz tržišta gdje prije nije postojao, a sad zauzima bitnu ulogu. Newzoo i PayPal dokazuju to kroz istraživanje.

Konkretnije, odnosi se to na Europu, ali ne samo one najbogatije zemlje, već općenito Europu. Primjerice, kroz 2020. je pristiglo šest milijuna novih gledatelja profesionalnih evenata, što je rast od 7,4 posto na godišnjoj razini.

Naravno, tako nešto veže se uz pandemiju koronavirusa, koja je zatvorila ljude u njihove domove na duže vrijeme no što je inače slučaj. Samim time, 59 posto od 10.175 ispitanika starosti 18 do 45 godina u Europi kazalo je da gleda eSport događaje više no u 2019.

Utječe tako nešto i na globalnu razinu pa tako eSport tržište vrijedi u ovoj godini oko 1,1 milijardi američkih dolara, što je odlično, ali samo djelić ukupne vrijednosti industrije videoigara - procijenjene u ovom trenutku na oko 180 milijardi dolara!

Još iz kategorije

Uskoro 16. izdanje Advanced Technology Days konferencije

Uskoro 16. izdanje Advanced Technology Days konferencije

04.12.2021.

Slijedeći tjedan u srijedu i četvrtak, 8.i 9. prosinca 2021. domaći IT stručnjaci okupit će se uživo na 16. izdanju Advanced Technology Days konferencije u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Tijekom dva konferencijska dana moći će poslušati čak 46 stranih i domaćih predavača koji će se baviti multi-cloud svijetom, razvojem web rješenja, serverless tehnologijama, kontejnerima i DevOps praksama, modernim podatkovnim tehnologijama, umjetnom inteligencijom, hibridnim oblakom i poslovnim IT rješenjima.

Raste potražnja za paketskim uslugama

Raste potražnja za paketskim uslugama

04.12.2021.

Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i u trećem je tromjesečju 2021. zabilježen nastavak rasta broja paketa. Ukupno je ostvareno 7,7 milijuna raznih paketskih usluga, koje sada čine 12 posto ukupnog poštanskog tržišta, najviše dosad.

Tri nova trenda u navikama kupaca

Tri nova trenda u navikama kupaca

03.12.2021.

Život s mobitelom u ruci doveo je do većih promjena u svim industrijama, a među kupcima najveća promjena primjećuje se u ponašanju. Nova generacija potrošača očekuje brzu dostavu i još bržu komunikaciju.