INFOGRAFIKA: Super Mario je najprodavanija igra svih vremena

INFOGRAFIKA: Super Mario je najprodavanija igra svih vremena

Super Mario je najprodavanija igra svih vremena, dosegla je 600 milijuna prodanih primjeraka do 31. prosinca prošle godine i Nintendo je to ponosno istaknuo 10. ožujka, kad je bio 35. rođendan najslavnijeg vodoinstalatera svih vremena.

Naravno, upućeni znaju da Super Mario nije samo jedna igra već cijela franšiza, koja se sastoji od raznih žanrova, pa samim time zaljubljenici u nju imaju cijeli jedan divan svijet u koji mogu zakoračiti. Također, igra se mijenjala kroz desetljeća i ostala relevantna.

Ali, još uvijek je originalni Super Mario Bros. iz 1985. najprodavaniji sa svojih 40,24 milijuna primjeraka. Igrao se na prvoj Nintendovoj konzoli i osvojio svijet.

Zanimljivo, na drugom je mjestu Mario Kart Wii iz 2008. s 37,24 milijuna primjeraka, a igrao se na Nintendo Wii konzoli. Zatim, New Super Mario Bros. iz 2006. jest na trećem mjestu s 30,8 milijuna prodanih primjeraka, a igrao se na Nintendo DS konzoli. Odmah iza s 30,28 milijuna je New Super Mario Bros. Wii iz 2009.

Ako se gleda koji je najmlađi, to je Mario Kart 8 Deluxe iz 2017. s 22,96 milijuna prodanih primjeraka, a namijenjen je Nintendo Switch konzoli.