INFOGRAFIKA: Nogomet je postao ogroman biznis

INFOGRAFIKA: Nogomet je postao ogroman biznis

Foto: DepositPhotos

Manchester City kao aktualni prvak Engleske jest najbolja momčad Velike Britanije, a ujedno je i jedna od najjačih svjetskih momčadi te prema onome što pokazuju podaci CIES-a, riječ je o najskupljoj momčadi svijeta.

Konkretnije, Manchester City je postao prvi klub čiji su vlasnici na pojačanja potrošili na pojačanja više od milijardu eura! Tako nešto uspjelo je vlasnicima iz Abu Dhabija u 11 godina, koliko su na čelu engleskog prvaka. Točnije, na igrače kao Sergio Aguero, Gabriel Jesus, Leroy Sane ili Riyad Mahrez potrošeno je od 2008. 1,01 milijarda eura.

Odmah iza Cityja slijedi još jedan klub u vlasništvu šeika - PSG. Parižani su potrošili 913 milijuna eura, ali od 2011. godine. Zanimljivo, bez obzira na trošenje, ni Manchester City ni PSG nisu osvojili Ligu prvaka. Primjerice, Real Madrid je potrošio 902 milijuna eura pa je osvojio četiri Lige prvaka u posljednjih deset godina.

Od Engleza podosta su potrošili Manchester United (751 milijun eura), Liverpool (639 milijuna eura), Chelsea (561 milijun eura) i Arsenal (498 milijuna eura). Nema nijednog njemačkog kluba na listi, a osim Engleza i Španjolaca, na nju se "ugurao" još Juventus s potrošnjom od 719 milijuna eura.

Još iz kategorije

Inovacijama u borbi protiv korona virusa

Inovacijama u borbi protiv korona virusa

07.04.2020. komentiraj

Proizvodnja 3D printanih Venturijevih cijevi za respiratore, izrada zaštitnih vizira za liječnike, inovacije u izradi zaštitnih maski, chatbot za bolnice, edukativna IT rješenja  i online testovi za procjenu broja stvarnih slučajeva zaraze, rješenja su na kojima ovih dana intenzivno rade zagrebački startupovi.

U borbu za CPU tržište uz Intel i AMD uključuje se i treći igrač

U borbu za CPU tržište uz Intel i AMD uključuje se i treći igrač

06.04.2020. komentiraj

Intel i AMD konstantno vode bitku na tržištu moćnih procesora za servere, ali čini se da je stigao “treći igrač”, koji bi im mogao podosta poremetiti planove u smislu duopola. Riječ je o Marvellu, koji se predstavlja sa zvjerkom kojoj trenutno nitko zapravo ne može parirati.

Donacija KB Merkur počela isporuka 1500 naručenih vizira

Donacija KB Merkur počela isporuka 1500 naručenih vizira

06.04.2020. komentiraj

Nakon što je bolnici isporučena prva količina potrebnih dezinficijensa i zaštitnih navlaka, danas je počela i isporuka 1500 naručenih vizira. Ovi viziri napravljeni su u hrvatskom poduzeću Hladni Val koje se nalazi u Industrijskom parku Nova Gradiška, a prethodno su prošli test za primjenu u bolnici. Izrada ovih vizira financirana je iz sredstava prikupljenih akcijom Rotary kluba Zagreb Medveščak, a omogućit će zaštitu medicinskog osoblja od širenja zaraze, a time i pacijenata.