INFOGRAFIKA: Netflix gazi klasičnu televizju količinom sadržaja

INFOGRAFIKA: Netflix gazi klasičnu televizju količinom sadržaja

Foto: DepositPhotos

Netflix je u 2019. predstavio 371 novih filmova i TV emisija, što je 50 posto više no u 2018. i tolika količina sadržaja nadmašila je sve ono što je američka televizija u cjelini uspjela prije 2006.

Naime, s 2006. je američka TV producirala 436 novih filmova i TV emisija, što je za Netflix još uvijek brojka koju tek treba dostići, ali s obzirom da je riječ o jednoj platformi protiv svih TV kuća u SAD-u kombinirano, nitko ne može biti nezadovoljan.

U ovom trenutku TV je i dalje po pitanju sadržaja najmoćnija jer producirano je 1178 filmova i TV emisija kroz 2019., što je manje od 1233 iz 2018., no više od triput bolje nego Netflix sam.

Ono što Netflix ipak zadovoljava više od ičega jest činjenica da u 2020. ima 17 nominacija za Zlatni globus, ali još uvijek ne stiže nijedna za Oscar, što je cilj na čijem se dostizanju u Netflixu naveliko radi i mogao bi biti ispunjen možda već u 2021. ako se nastavi ovaj smjer kojem svjedočimo trenutno...

Još iz kategorije

Inovacijama u borbi protiv korona virusa

Inovacijama u borbi protiv korona virusa

07.04.2020. komentiraj

Proizvodnja 3D printanih Venturijevih cijevi za respiratore, izrada zaštitnih vizira za liječnike, inovacije u izradi zaštitnih maski, chatbot za bolnice, edukativna IT rješenja  i online testovi za procjenu broja stvarnih slučajeva zaraze, rješenja su na kojima ovih dana intenzivno rade zagrebački startupovi.

U borbu za CPU tržište uz Intel i AMD uključuje se i treći igrač

U borbu za CPU tržište uz Intel i AMD uključuje se i treći igrač

06.04.2020. komentiraj

Intel i AMD konstantno vode bitku na tržištu moćnih procesora za servere, ali čini se da je stigao “treći igrač”, koji bi im mogao podosta poremetiti planove u smislu duopola. Riječ je o Marvellu, koji se predstavlja sa zvjerkom kojoj trenutno nitko zapravo ne može parirati.

Donacija KB Merkur počela isporuka 1500 naručenih vizira

Donacija KB Merkur počela isporuka 1500 naručenih vizira

06.04.2020. komentiraj

Nakon što je bolnici isporučena prva količina potrebnih dezinficijensa i zaštitnih navlaka, danas je počela i isporuka 1500 naručenih vizira. Ovi viziri napravljeni su u hrvatskom poduzeću Hladni Val koje se nalazi u Industrijskom parku Nova Gradiška, a prethodno su prošli test za primjenu u bolnici. Izrada ovih vizira financirana je iz sredstava prikupljenih akcijom Rotary kluba Zagreb Medveščak, a omogućit će zaštitu medicinskog osoblja od širenja zaraze, a time i pacijenata.