INFOGRAFIKA: Navijači Juventusa ludi za dresovima Ronalda, kupuje se i u trgovina i preko interneta

INFOGRAFIKA: Navijači Juventusa ludi za dresovima Ronalda, kupuje se i u trgovina i preko interneta
Screenshot / Youtube

U Torinu je dolaskom Cristiana Ronalda zavladala opća ludnica i svaki navijač Juventusa odjurio je pred trgovine ili se predbilježio online kupnjom za svoj primjerak dresa s broje sedam, kojeg krasi Portugalčevo ime. Konkretno, samo u prva 24 sata to je učinilo 520 tisuća ljudi i potrošilo ukupno 62,4 milijuna američkih dolara.

Dakle, Ronaldo bi se mogao brzo isplatiti već zbog prodaje dresove. Iako, treba znati da Juventusu pripada između deset i 15 posto od toga jer ima takav ugovor s Adidasom, koji je sponzor klubu. Konkretno, Stara dama je u jednom danu zaradila između šest i devet milijuna dolara. Prognoze stručnjaka su da će do kraja godine na Ronaldovim dresovima stići prihodi od oko 80 milijuna dolara, što znači da će Juventus zaraditi desetak milijuna. To je više nego prošle godine na prodaji svih igrača zajedno. Naime, u 2017. je Juve prodao oko 800 tisuća dresova i uprihodio oko osam milijuna dolara.

Možda bi situacija bila i bolja, ali Ronaldovih dresova s početkom kolovoza više nema i bit će dostupni tek u listopadu. Time se može zaokružiti cijela priča, Ronaldov transfer je koštao 129 milijuna dolara, godišnja plaća mu je 35 milijuna dolara, a Juve si je trećinu pokrio i prije nego je sezona počela - samo na dresovima.