INFOGRAFIKA: Je li odzvonilo kriptu i NFT-ima u video igrama?

INFOGRAFIKA: Je li odzvonilo kriptu i NFT-ima u video igrama?
DepositPhotos

Na godišnjoj konferenciji razvojnih gaming timova (GDC) rečeno je da ne postoji interes za implementaciju NFT mehanizama ili kriptovaluta kao sredstava za plaćanje u videoigre. Tako nešto podržali su i pojedinci među developerima jer tako nešto izaziva previše komplikacija i nepotrebnih problema.

Gaming zajednica već je to potvrdila na slučaju Ubisoft Quartza, koji je u konačnici donosio minornu zaradu jer su se igre kupovale za premale iznose, ali i na primjeru Stalkera 2, kojeg su kritizirali fanovi na razne načine, najčešće da je prevara.

Ipak, nije da ne postoje oni koji podržavaju kriptovalute ili NFT. Iako 72 posto ispitanih na GDC-u nemaju interesa za takvim sredstvima naplate, odnosno, načina zarade, njih jedan posto tako nešto ima u ponudi, njih 21 posto je donekle zaineresirano uvesti to i šest posto ih je jako zainteresirano.

Ukupno, oko 30 posto tržišta moglo bi podržavati kriptovalute i NFT, što je više nego pristojno i svakako pomaže onima koji nisu skeptični prema takvim novitetima te se žele njima služiti radije nego tradicionalnim načinima naplate.