INFOGRAFIKA: Gaming je najprofitabilniji segment zabavne industrije

INFOGRAFIKA: Gaming je najprofitabilniji segment zabavne industrije
DepositPhotos

Zabavna industrija podosta se promijenila kroz protekla dva desetljeća i na prvom mjestu uvjerljivo je sve vezano uz videoigre, a podosta iza nalaze se filmska i glazbena industrija. Dapače, dok se zbroje prihodi te dvije industrije u prošloj godini, slabiji su za 2,5 puta no oni koji se ostvaruju kroz gaming.

Konkretnije, ta je industrija ostvarila 145,7 milijardi dolara u 2019., filmska je bila na 42,5 milijarde, a glazbena na 20,2 milijarde dolara.

U ovoj godini svakako će biti još veća razlika jer gaming doživljava procvat u trenucima dok su ljudi zbog pandemije koronavirusa zatvoreni u domovima, ali film i glazba stagniraju jer kina ne rade, koncerata nema...

Zato se nekako zabavnije baviti pozitivnim stavkama, a to su grane gaming industrije. Mobilni aspekt daleko je najprofitabilniji u tom ekosustavu i čini 45 posto ukupnih prihoda iz prošle godine, konzole su na 32 posto i PC je na 23 posto.

Zahvaljujući pozitivnim trendovima, očekuje se da će već do 2023. gaming industrija premašiti vrtoglavih 200 milijardi dolara prihoda.