INFOGRAFIKA: Donald Trump organizirao tehnološki summit težak preko 3 bilijuna dolara

INFOGRAFIKA: Donald Trump organizirao tehnološki summit težak preko 3 bilijuna dolara
Wikipedia

Američki predsjednik Donald Trump u svoj je Trump Tower pozvao izvršen direktore najmoćnijih tehnoloških kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama. Riječ je o njih 11, a ukupna im vrijednost temeljnog kapitala doseže 3,1 bilijun američkih dolara!

To su redom Apple sa 614,2 milijarde dolara temeljnog kapitala pa zatim Alphabet (555,7 milijardi dolara), Microsoft (487,4 milijardi dolara), Amazon (365,4 milijarde dolara), Facebook (346,5 milijardi dolara), Intel (173,2 milijarde dolara), Oracle (167,8 milijardi dolara), IBM (160,2 milijarde dolara), Cisco (152,9 milijardi dolara), Tesla Motors (34,2 milijarde dolara) i Palantir (20 milijardi dolara).

Teško je reći o čemu su razgovarali, ali možda se ticalo poreza koje izbjegavaju plaćati na američkom teritoriju. Upravo je kroz svoju kampanju Trump navodio da se to mora promijeniti i da američke kompanije ne smiju činiti druge zemlje bogatijima, već matičnu - SAD.

Sigurno je ublažio retoriku sad kad je postao predsjednik, ali svejedno je zanimljiv ovaj sastanak i čekat će se neko službeno priopćenje o njegovoj tematici...