INFOGRAFIKA: Bez kojih brendova Amerikanci ne mogu živjeti

INFOGRAFIKA: Bez kojih brendova Amerikanci ne mogu živjeti
DepositPhotos

Neki brendovi u ljudsku se svakodnevicu urežu snažnije no drugi, a da se točno vidi koji su to ljudima najmiliji pobrinuo se MBLM Brand Intimacy kroz istraživanje nad tri tisuće konzumenata više od 400 brendova. Riječ je samo o Sjedinjenim Američkim Državama, a tiče se dosadašnjeg dijela godine.

Pa tako, 38 posto Amerikanaca tvrdi da ne bi moglo živjeti bez Applea, a jednako toliko tvrdi da ne bi moglo živjeti bez Googlea. Na 32 posto je Amazon, na 31 posto Coca-Cola i na isto toliko je Microsoft. Toyota je na visokih 29 posto, a toliko Amerikanaca tvrdi da ne bi moglo ni bez Walmarta i Spotifyja. PlayStation se urezao u srca njih 28 posto, kao YouTube, AT&T i Sephora.

Dakle, svi ti brendovi na listi, a ima ih 12, mogu bezbrižno graditi svoju budućnost i nastaviti sa strategijom koju su imali dosad jer ona očito pali. Zanimljivo je u ovoj priči što, primjerice, Facebook nije prisutan, kao ni njegovi Instagram, WhatsApp i Messenger. To podosta govori i Mark Zuckerberg mogao bi se zamisliti...