Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

Infobip Shift, jedan od najvećih i najpopularnijih europskih događaja za razvojne programere, imat će svoje prvo izdanje u SAD-u u Miamiju, Florida, 23. svibnja 2023. Ovim će preseljenjem konferencija, isprva smještena u Hrvatskoj, napraviti sljedeći korak u svojim nastojanjima doprijeti i osnažiti globalnu zajednicu programera.

“Infobip Shift je od svog početka bio događaj koji je imao za cilj okupiti programere i tehnološke entuzijaste iz cijelog svijeta,“ rekao je Ivan Burazin, Chief Developer Experience Officer u Infobipu. Organiziranje događaja na drugom kontinentu je logičan sljedeći korak, a SAD je bio prirodan izbor s najvećim brojem programera u svijetu.

“Odlučili smo ugostiti događaj u Miamiju jer ima vrlo aktivnu tehnološku scenu u procvatu. Ima i sjajnu energiju koja pristaje brendu Shift konferencije. Vjerujemo da je ovo samo prvo izdanje konferencije koje će se u budućnosti ponoviti,“ dodao je Burazin.

Infobip Shift u Europi prerastao je u vrlo posjećen događaj, okupivši više od 4000 ljudi diljem svijeta na posljednjem izdanju u rujnu 2022. Za prvo izdanje u SAD-u organizatori su se odlučili na drugačiji pristup i ciljali su na manji broj sudionika.

“Želimo se prvo predstaviti američkoj publici, pa smo se namjerno odlučili za događaj manjeg obima. Očekujemo negdje između 500 do 1000 ljudi, većinom iz SAD-a, ali i iz LATAM tehnološke industrije“, rekao je Nikola Radišić, Shift Miami Team Lead u Infobipu. Konferencije Infobip Shift dobro su poznate po kvalitetnim govornicima i sesijama te snažnom fokusu na osiguravanje da se svi sudionici dobro zabave.

“Snažno smo usredotočeni na kvalitetu događaja i osigurat ćemo da svi govornici i sesije ponude nešto edukativno i vrijedno za sve sudionike. Naravno, unijet ćemo vibru po kojoj je Shift poznat jer želimo da svi polaznici nauče, upoznaju nove ljude, a i dobro se zabave. Ova kombinacija stvara sjajan događaj i generira pozitivnu usmenu predaju koja se brzo širi u zajednici programera,“ dodao je Radišić.