Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.

U moru popularnih hackathona, inženjeri iz Infobipa prošle su godine osmislili potpuno novi koncept developerske zabave pod nazivom Code Escape u kojoj software inženjeri koriste svoja znanja i vještine rješavajući logičke i tehničke zagonetke kako bi u ograničenom vremenskom roku završili igru.

U Infobipovom uredu u Rijeci radi četrdesetak stručnjaka i velika želja Infobipovaca bila je da timovi rješavanjem zagonetki ujedno pridonesu razvoju lokalne zajednice pa su tako svi sudionici kodiranjem „otključavali“ iznose koji su na kraju igre donirani potrebitima. U ime projekta „Moje mjesto pod suncem“ osmišljenog kako bi djeci lošijeg socio-ekonomskog položaja osigurao poticajno okruženje, donaciju je preuzela Sandra Grozdanov iz Centra za kulturu dijaloga.  Ispred udruge DIRA Rijeka koja promiče, razvija i unapređuje rad s djecom s teškoćama u razvoju donaciju su preuzele Nikolina Plejić, Maša Čiča i Maja Ivić dok je pročelnica Odjela dječje i muskuloskeletne radiologije, dr.sc. Danijela Veljković Vukalija preuzela donaciju u ime Dječje bolnice Kantrida.

„Danas je ured bio ispunjen posebnom energijom, pripremili smo puno izazova za igrače i na kraju dana mogu samo zahvaliti svim developerima bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć i reći da mi je drago što sam dio ove priče.“ -  ističe Saša Erak, senior software inženjer i predstavnik Infobipovog ureda u Rijeci.

Upravo su inženjeri pokretačka snaga Infobipa što se odražava i u postavljenoj strategiji kompanije - postati Centar izvrsnosti inženjerstva koji, uz najmoderniju tehnologiju i agilne metode rada, okuplja najbolje softverske inženjere u stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja na regionalnoj i globalnoj razini. Denis Ćutić, senior software inženjer u Infobipu idejni je začetnik ove igre, dok je na samom razvoju sudjelovalo desetak Infobipovih developera.

„S obzirom na to da obožavamo Room Escape igre, ova kombinacija s računarstvom nam je bila idealna. Jako nam je drago bilo vidjeti da je cjelokupno događanje humanitarnog karaktera s obzirom na to da svo troje volontiramo godinama pa nam je taj aspekt ove igre bio super i potrudili smo se čim bolje riješiti zagonetke.“- složili su se Dino, Ivana i Kristijan iz tima koji je prvi riješio sve zagonetke.