Infobip domaćin Music Tech Festa u Hrvatskoj

Infobip domaćin Music Tech Festa u Hrvatskoj
Fotolia

Infobip će na svom kampusu Pangea u Vodnjanu ugostiti Music Tech Fest, globalnu zajednicu inovatora i stručnjaka, u sklopu događanja krovnog naziva #MTFPula. Od 15. do 18. svibnja MTF-ovi stručnjaci će s Infobipovim inženjerima istraživati mogućnosti vokalne umjetne inteligencije, nadograđujući ideje nastale na prethodnim #MTF događanjima u Stockholmu i Frankfurtu. MTF stručnjaci koji će posjetiti Infobip i Istru su znanstvenici iz NASA-e, inženjeri zvuka i slike, IoT i AI stručnjaci, inovatori i humanitarci iz cijelog svijeta.

#MTFLabs dio festivala namijenjen je Infobipovim zaposlenicima kako bi sa svjetski priznatim znanstvenicima i inovatorima istraživali i radili na inovacijama. Organizirani su i dodatni sadržaji na kojem će sudionici primjerice moći uživo čuti odbijanje zvuka, vlastitih glasova, s površine mjeseca pod vodstvom njemačke umjetnice Martine-Nicole Rojina. Mordechai Braunstein iz Izraela, a u suradnji sa Synergy Moonom, za djecu oštećena sluha organizirat će radionicu na kojoj će slušati glazbu kroz vibracije, a britanska inovatorica LJ Rich, ujedno voditeljica BBC-jeve emisije o tehnologiji „Click“, izvest će performans u kojem koristi sinesteziju. Kušajući hranu ona čuje melodije koje zatim izvodi uživo.

“Inovacije su od samih početaka dio našeg DNA i činilo nam se prirodnim da pokrenemo suradnju s Music Tech Festom. Htjeli smo našim zaposlenicima omogućiti da unaprijede svoja znanja radeći sa svjetski priznatim inovatorima na kreativan način i tako dovesti u Hrvatsku događanje kao što je #MTFPula. U svemu što radimo bitno nam je uključiti lokalnu zajednicu, zato smo kao goste pozvali prijatelje Infobipa iz cijele Hrvatske koji se bave novim tehnologijama te članove lokalne akademske zajednice. Drago nam je što se u program uključilo i Sveučilište u Puli“,  rekao je generalni direktor Infobipa Silvio Kutić.

“Infobip je oličenje europskog poduzetništva: kultura tvrtke utemeljena je na lokalnim vrijednostima u kombinaciji sa znanjem o međunarodnom poslovanju. To je kompanija koja zapošljava i lokalne i međunarodne stručnjake i kontinuirano nadograđuje znanje svojih zaposlenika o novim tehnologijama koje uključuju strojno učenje i umjetnu inteligenciju. Sa skoro 1600 zaposlenih u 61 državi diljem svijeta, a kojih do kraja godine planira imati 2000, Infobip je dokaz da se globalni uspjeh može postići i kada je utemeljen na lokalnoj kulturi“, komentirala je osnivačica MTF-a Michela Magas.