Infobip će financijski podržati pripremu učenika za Međunarodne matematičke olimpijade

Infobip će financijski podržati pripremu učenika za Međunarodne matematičke olimpijade
Dražen Tomić / Tomich Productions

Financijsku potporu za pripremu učenika za Međunarodne matematičke olimpijade osigurat će Infobip, jedna od vodećih globalnih IT kompanija, i ujedno najveća hrvatska IT kompanija, i tako podržati rad Hrvatskog matematičkog društva (HMD) koje organizira put i priprema učenike za matematičke olimpijade.

„Infobip je postigao svjetski uspjeh i živi je dokaz koliko je kvalitetnih ljudi u Hrvatskoj i regiji. Želimo omogućiti da se tako i nastavi. Zato smo odlučili dati svoj doprinos, nagraditi mlade matematičare koji na svjetskim natjecanjima postižu sjajne rezultate i pritom im poslati poruku da se znanje isplati i da je u njega vrijedno ulagati“, objašnjava Silvio Kutić, CEO Infobipa.

„Hvala Infobipu što ulaže u darovite učenike i što je prepoznao trud koji već godinama ulažemo u razvoj sustava priprema učenika i promoviranja matematike“, izjavio je prof. Hrvoje Kraljević iz Hrvatskog matematičkog društva koje radi na unapređivanju i promicanju matematičke znanosti, nastave matematike na svim razinama, primjene matematike u drugim disciplinama kao i unapređivanje društvenog položaja matematičara u cjelini.