Inchoo ponovno organizira Meet Magento konferenciju

Inchoo ponovno organizira Meet Magento konferenciju

Foto: DepositPhotos

Osijek će 28. i 29. rujna po drugi puta biti grad domaćin konferenciji Meet Magento Hrvatska, koju je prošle godine posjetilo više od 200 sudionika iz 18 zemalja. Svjetski stručnjaci za online trgovinu i Magento na tom će događaju podijeliti znanja i iskustva sa sudionicima koji će imati prigodu učiti o najboljim tehničkim i poslovnim praksama u web trgovini.

“Konferencija je i ove godine podijeljena na dva dijela, poslovni i tehnički. U poslovnom dijelu predstavit ćemo trendove u online plaćanju, smjernice za sigurnost trgovine te primjere dobre prakse GDPR-a. Proći ćemo i kroz izazove s kojima se B2B poslovanja sreću prilikom odluke o uvođenju eCommercea, a već iskusni voditelji web trgovina će nas provesti kroz primjere dobre prakse te onoga što su naučili kroz višegodišnje iskustvo”, ističe u najavi kaže Maja Kardum iz tvrtke Inchoo, organizatora konferencije.

“Sigurni smo da će svatko tko je uključen u prodaju na internetu čuti nešto korisno i zanimljivo kako bi poboljšao svoje poslovanje i tehnički došao na novu razinu. Upravo zato poseban naglasak na tehničkom dijelu konferencije bit će nešto relativno novo u eCommerce svijetu, a to su Progresivne Web Aplikacije, jedan od trendova koji će svakako oblikovati stranice i web trgovine budućnosti”, dodala je Kardum.

Osim klasičnih predavanja i panela, organizatori su osigurali i dodanu vrijednost svim trgovcima koji koriste Magento kao platformu. Stručni žiri će po prvi put odabrati i nagraditi najbolju hrvatsku web trgovinu izrađenu na Magentu. Prijave su otvorene do 2. rujna pa iz Inchooa pozivaju sve koji imaju trgovinu napravljenu tim alatom ili kupce koji vole kupovati na nekoj od takvih trgovina da izvrše prijavu putem obrasca dostupnog na web stranici konferencije.

Još iz kategorije

Internacionalizacija i globalizacija kao prilika

Internacionalizacija i globalizacija kao prilika

10.12.2018. komentiraj

„Globalni lanci vrijednosti danas doživljavaju promjene u odnosu na snažni zamah u 2000-ima i teško je predvidjeti kako će biti strukturirani u idućih 10 do 15 godina. Na to utječu značajni rast troškova, tj. plaća u zemljama u razvoju, rastući troškovi transporta i posebno digitalizacija proizvodnje. No, svaka promjena u odnosu na status-quo stvara nove prilike za brze i sposobne igrače bez obzira bili oni stari ili novi“, istaknuo je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na međunarodnoj konferenciji pod nazivom Uloga globalnih lanaca vrijednosti – prilika za izvoz i ulaganja.

Još mjesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards

Još mjesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards

10.12.2018. komentiraj

Fotografi širom svijeta imaju još mjesec dana za prijavu na dvanaesti natječaj Sony World Photography Awards. Zainteresirani se mogu prijaviti u profesionalno i Otvoreno natjecanje te u natječaj za mlade. Natječaj je otvoren za sve. Dio natječaja namijenjen profesionalcima otvoren je do 11. siječnja, dok amateri i mladi fotografi imaju tjedan dana manje za prijave.

Windows 10 konačno bi mogao prijeći Windows 7

Windows 10 konačno bi mogao prijeći Windows 7

10.12.2018. komentiraj

Microsoft se pohvalio da njegov operativni sustav Windows diljem svijeta „obitava“ na 1,5 milijardi uređaja, što je za 200 milijuna više nego što postoji iOS uređaja, odnosno, oko pola milijarde manje no što ima Android uređaja. Ono što je pak kompaniji najznačajnije jest da se Windows 10 operativni sustav nalazi na otprilike 750 milijuna uređaja i polako preuzima primat jer ima 38,14 posto udjela na tržištu, dok je Windows 7 na 38,89 posto.